El públic dóna suport al teatre barceloní

  • La passada temporada 2010-2011 ha finalitzat amb un increment del 3% en el nombre d'assistents a les funcions.
  • Les sales que han aplegat més públic han estat el Liceu i el Teatreneu.
'40 El Musical', el més vist la passada temporada teatral.
'40 El Musical', el més vist la passada temporada teatral.
ARXIU
'40 El Musical', el més vist la passada temporada teatral.

La temporada 2010-2011 dels teatres barcelonins ha tancat amb números positius. La xifra d’espectadors va augmentar en un 3%, trencant les dades negatives que van tenyir d’incertessa la temporada anterior, la del 2009. Els ingressos, però, no s’han escapat de la recessió econòmica, i s’han vist reduïts en un 4% per la baixada del preu dels espectacles, d’un 5% de mitjana

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) va presentar aquest dilluns els resultats d’un sector cultural que "està plantant cara a la crisi amb eficàcia", en paraules del seu president, Daniel Martínez. La recent temporada 2010-2011 no va portar a Barcelona tants musicals de gran format com la campanya anterior ni com la present, que està a punt d’estrenar els títols internacionals Chicago i Els Miserables.

Malgrat això, 40 El Musical va ser l’obra més vista, amb 125.210 espectadors. El muntatge de petit format més vist va ser Luces de Bohemia. Les sales que han aplegat més públic han estat el Liceu i el Teatreneu, com a gran i petit espai teatral respectivament. La dansa s’ha ressentit i ha vist com ha baixat el nombre d’espectadors. Com a conseqüència de la crisi, s’han retallat les propostes de gran format d’aquest gènere. Martínez va expressar aquest dilluns la seva preocupació pels efectes que les retallades pressupostàries municipals puguin tenir en el sector: "Poden suposar un desastre per a les gires".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento