Barcelona ofereix 20.480 places més de casal d’estiu

87.500 nens i nenes es podran inscriure a les activitats d'estiu. Un 5% serà per a discapacitats.

El proper 29 d’abril comença la campanya d’inscripció a les activitats de vacances d’estiu que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

I enguany ho fa amb 20.480 places més que l’any passat per contrarrestar l’alta demanda, de forma que 87.590 nens i nenes, d’entre 3 i 17 anys, podran optar a participar en aquestes activitats.

Les places ofertades tenen diferents temàtiques i diverses franges d’edat com els Campus Olimpia, els casals esportius, les colònies, les estades a l’estranger o els casals d’estiu.

Aquests últims es fan als equipaments de barri i són els que més places oferten, més de 60.000.

Els nens volen sobre tot apuntar-se a l’hípica, la vela i la natació, com va confirmar ahir l’alcalde de Barcelona, Joan Clos.

Per a  aquestes disciplines amb més demanda es preveu un sistema de sorteig,  però Clos demana que els aspirants facin una tria més diversificada i no busquin només les ofertes «més populars».

Discapacitats 

Tot i que aquestes activitats van dirigides a nois i noies menors d’edat, els joves de més de 17 anys amb alguna discapacitat  podran participar sempre i quan l’activitat escollida sigui adequada a les necessitats d’aquests joves.

L’Ajuntament reserva per al col·lectiu de minusvàlids un 5% de les més de 80.000 places ofertades. Amb aquesta ampliació de places, que l’Ajuntament preveu omplir, s’espera que cap nen quedi fora de l’oferta, tenint en compte que també hi ha oferta privada.

Beques i ajuts de fins al 90%

Dels més de 612.000 euros que l’Ajuntament preveu invertir en les activitats d’aquest any, un 25% del pressupost anirà adreçat a beques i ajuts per les famílies amb menys recursos.

L’accés als trams d’ajuts econòmics, del 30%, 60% o 90%, anirà en funció de la renda familiar.

No hi ha cap limitació de nombre de places becades per a cada activitat. Les dates per demanar l’ajut econòmic seran del 29 d’abril al 12 de maig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento