Els metges desconvoquen les dues jornades de vaga

Salut accedeix a negociar des d’avui un conveni propi per als facultatius. Les visites cancel·lades la setmana passada es reprogramaran en trenta dies.
Una sala d’espera inusualment buida per la vaga de dimecres.
Una sala d’espera inusualment buida per la vaga de dimecres.
Arxiu
Una sala d’espera inusualment buida per la vaga de dimecres.
No hi haurà vaga demà ni dimecres a la sanitat. El sindicat Metges de Catalunya (MC) va decidir ahir desconvocar la protesta, després d’un cap de setmana de reunions amb la cúpula de la Conselleria de Salut, per intentar acostar posicionaments. De fet, el departament de Marina Geli va alertar que més aturades posarien el sistema sanitari en una situació molt complicada per tornar a la normalitat assistencial.Anit, el sindicat –majoritari al sector– va anunciar que accedia a la petició de Salut, en arribar a un acord amb la Conselleria per iniciar d’immediat les negociacions per millorar les condicions laborals del col·lectiu. Avui a les 9 del matí, les dues parts es tornen a citar a la seu del departament. Serà una mesa amb només representants dels metges i de Salut.

Sobre la taula hi ha un dels punts més emblemàtics de les reivindicacions dels metges: elaborar un conveni propi, diferenciat de la resta de treballadors de la sanitat, que sigui vàlid tant per als facultatius d’hospitals i primària de la xarxa pública com de la concertada.

Dos dies pels acords

Metges i administració sanitària s’han donat de marge 48 hores per assolir acords, amb el compromís que siguin vinculants.

MC va justificar les vagues per donar un toc d’alerta a Salut sobre l’empitjorament de la qualitat de l’assistència, ja que les plantilles de metges no creix al mateix ritme que la població.

Les noves visites en un mes

Entre 20 i 30 dies. És el termini que la conselleria de Salut s’ha imposat per tornar a reprogramar el 80% de les més de 180.000 visites  no urgents que la setmana passada es van anul·lar, a causa de les tres jornades de protesta dels metges, que van tenir un seguiment massiu. Salut també ha anunciat que comprarà més serveis a les clíniques privades per fer, el més aviat possible, les 5.000 operacions ajornades. Es vol evitar que les ja llargues llistes d’espera es resenteixin per la inactivitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento