Feria de abril, un clàssic del mes

  • Les 68 casetes del Real ja estan muntades a l’espera que comenci la fira.
  • Amb una actuació castellera dels Minyons de Terrassa.
Feria de Abril de Cataluña.
Feria de Abril de Cataluña.
ARCHIVO
Feria de Abril de Cataluña.

En homenatge al flamenc i als castells, dos de les tradicions presents a Catalunya que han estat recentment reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. D’aquesta manera comença la festa a la Feria de Abril de Catalunya, que torna al recinte del Fòrum amb la novetat que per primera vegada (i degut a la normativa vigent) no es podrà fumar a l’interior de les casetes.

A més a més, la Feria tindrà a partir d’avui un sentit i especial record per al desaparegut cantaor de Granada Enrique Morente, creador d’un dels discos més innovadors del flamenc, Omega.

Morente li va demanar expressament el passat mes de setembre al president de la FECAC, Francisco García-Prieto, que volia prendre part de les activitats de la Feria que tot just comença. Li ho va dir de viva veu en ocasió de la seva actuació al Gran Teatre del Liceu per obrir el cicle Catalunya Arte Flamenco.

Davant de la caseta de la FECAC, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, els Minyons de Terrassa inauguraran l’esdeveniment amb un castell. La nova edició de la Feria és la número 40. En aquests anys i sobretot els darrers, s’ha conformat com un model d’integració i de convivència amb altres cultures nouvingudes.

La inauguració, aquest divendres

La Feria de Abril encetarà les activitats aquest divendres amb la tradicional encesa del portal de l’entrada al recinte del Real, sumat a l’actuació de la colla castellera dels Minyons de Terrassa. Aquesta formació es va crear el 1979 i, en poc temps, van aconseguir castells de màxima categoria en una ciutat que no comptava amb una gran tradició prèvia en la construcció de pilars humans.

L’escenari de la caseta de la FECAC acollirà posteriorment l’actuació del jove cantaor José Anillo (Cadis, 1978) . Actualment, aquest cantant treballa amb artistes com Rocío Molina, Olga Pericet, Marcos Flores, Alfonso Losa i José Luís Montón. També es troba immers en la promoció del seu primer disc, Los balcones de mi sueño.

La festa culminarà el proper 8 de maig, no sense abans poder degustar les típiques especialitats gastronòmiques andaluses, com el pescaíto frito i els calamars arrebossats, banyats en vins, manzanilla, fino i rebujito (una combinació de manzanilla i gasosa servits amb molt de gel).

Les actuacions principals de la caseta de la FECAC inclouran grups i solistes com Guadaljarafe, Brisas, Zaira, Aromas, grupo Azaila, el Ballet Clásico Español Susana Salvador, el ballet oficial de la Feria de Abril. Les diferents entitats oferiran quadres de ball durant tota la Feria en el recinte del Real.

La superfície ocupada per l’esdeveniment abasta una esplanada d’una mica més de 105.000 metres quadrats, dels quals el Real n’ocupa uns 85.000 metres quadrats. Els restants 30.000 metres es destinen a les atraccions de fira, ubicades a l’àrea del futur Zoo Marí. Aquesta zona es coneix popularment com la Calle del Infierno.

Hi ha un total de 68 casetes. El portal fa 14 metresd’alt i té il·luminació per tecnologia LED.

*Recinte del Fòrum. Horaris: divendres, de les 19.00 a les 04.15 hores; dissabte, de les 10.00 a les 04.15 hores; i diumenge, 1 de maig, de les 10.00 a les 02.00 hores. Més informació al web www.fecac.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento