Comunitat Valenciana

La Sala Russafa estrena a la Comunitat 'Regles, usos i costums en la societat moderna'

  • Es representarà els dies 8 i 9 de desembre dins del VIII Cicle de Companyies Nacionals.
  • L'obra, de 1994 i plena d'ironia, està escrita per l'autor Jean-Luc Legarce.
Reglas, usos y costumbres en la sociedad moderna
Reglas, usos y costumbres en la sociedad moderna
REMITIDA SALA RUSSAFA
Reglas, usos y costumbres en la sociedad moderna

La Sala Russafa de València completarà, els pròxims dies 8 i 9 de desembre, la VIII edició del seu Cicle de Companyies Nacionals amb la comèdia 'Regles, usos i costums en la societat moderna', que estrenarà a la Comunitat.

Així, aquesta setmana és el torn en aquest cicle d'Aragó, que estarà representada "per una de les formacions més destacades de la seua escena", Tramvia Teatre, que celebra el seu trenta aniversari amb un muntatge d'un dels majors èxits de Jean-Luc Legarce.

'Regles, usos i costums en la societat moderna' data de 1994 i es basa en un manual homònim editat en 1889, signat per una inexistent baronessa Staffe.

Convertit en un èxit enorme, l'antic codi de conducta es va situar com un referent per a la societat burgesa de l'època. Ja a la fi del segle XX, Lagarce va reprendre aquestes recomanacions per a construir un monòleg ple d'ironia, que retrata les regles, ocultes o reconegudes, que oprimeixen i condicionen les relacions socials, tractant de reprimir sentiments, impulsos, emocions i fins a instints perquè l'individu encaixe en una estructura social i, al seu torn, estructurar el desenvolupament de la seua vida.

Amb un "fi i incisiu" ús del sentit de l'humor, es van filant les indicacions que han de regir els ritus socials que marquen el desenvolupament de qualsevol persona, com la demanada de mà, el matrimoni, els aniversaris de noces o el funeral. Ja que, com indica el manual, "nàixer no és complicat, morir és molt fàcil. Viure entre aquests dos esdeveniments no és necessàriament impossible. N'hi ha prou amb seguir les regles".

"Carregat de sarcasme"

L'actriu Cristina Yáñez interpreta aquest monòleg "que podria semblar complex, però que resulta natural gràcies al seu sentit còmic, carregat de sarcasme, però elegant i subtil", destaca la sala en un comunicat.

La direcció és a càrrec d'Aitana Galán, amb una posada en escena retro-futurista, que situa deliberadament a la protagonista en un temps indefinit, amb vestits de tall vuitcentista confeccionats amb teles d'anorac, llums de neó, fragments de maniquís i projeccions audiovisuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento