Comunitat Valenciana

'Les Nits de l’Oceanogràfic' registren una mitjana de mil espectadors diaris

  • L'espectacle, en el qual participen més de 50 persones, es representa tots els dies a les 22.30 h.
  • El recinte vol transmetre amb aquesta proposta un missatge conservacionista sobre manteniment dels oceans.
  • Participen 11 esportistes de natació sincronitzada, la cantant Nita i el grup valencià de hip hop Let's Grow.
Las Noches del Oceanogràfic
Las Noches del Oceanogràfic
AVANQUA
Las Noches del Oceanogràfic

L'espectacle 'Les Nits de l’Oceanogràfic', que s'ofereix en l'aquari valencià des del 14 de juliol, ha comptabilitzat una mitjana diària d'assistència d'unes mil persones, "un registre difícilment superable en qualsevol espectacle estiuenc per a veure una proposta escènica en la qual participen més de 50 persones", ressalta Avanqua, l’empresa que gestiona l'espai.

El director d'escena, David Díaz, ha creat una representació "única" per a 'Les Nits de l’Oceanogràfic', en la qual, amb les meduses com a eix central narratiu, "es combina de forma bella i espectacular els elements de la música, la dansa, la natació sincronitzada i, finalment, els dofins".

Díaz mostra "la història del paper agressiu i nociu que la humanitat ha tingut sobre els oceans i el mal que ha produït i segueix produint i com es pot reconduir aquesta situació i amb això introdueix el missatge conservacionista, que en la gestió ha introduït el grup Global Omnium amb Avanqua, concessionària del centre, a través de la seua Fundació Oceanogràfic per a la recerca, conservació i divulgació del món marí", destaca l'empresa.

L’Oceanogràfic ha volgut emprar a grups valencians de forma protagonista en l'espectacle que es representa tots els dies a les deu i mitja de la nit, si bé de l'aquari es pot gaudir, a més d'en horari diürn, a partir de les vuit de la vesprada, fins a les dotze. L’aposta pel talent valencià té tres noms: el grup de nadadores de natació sincronitzada, coordinades per Sara Herrero, el grup Let's Grow de hip-hop i la cantant Nita.

Música en directe, hip hop i natació sincronitzada

Un dels principals atractius de les Nits de l’Oceanogràfic és la Natació Sincronitzada. Enguany les protagonistes són nadadores valencianes provinents de quatre clubs de la Comunitat Valenciana, l’Atlantis Burjassot, Sincro Godella, Flor del Taronger Sincro i Waterpolo Morvedre Sincronitzada.

El grup el formen 11 talentoses nadadores de 16 a 31 anys, totes elles competidores a nivell nacional i que acumulen més de 100 medalles en campionats autonòmics. Seleccionades per Sara Herrero, la coordinadora de l'equip, qui destaca que "totes elles han format part del creixement d'aquesta disciplina en la nostra Comunitat Valenciana, amb molt bons resultats en un esport en el qual Espanya és una referència internacional".

A més, l’"elegant aparició de Nita i la seua veu sorprenen i entendreixen les graderies del delfinari". L'artista té una llarga experiència que arranca als 18 anys d'edat i ha passat per fites professionals com el seu primer disc Collage, la seua integració en el grup Vídeo dels anys 80, amb el disc titulat Ideo 2011. En 2015 va formar part de l'elenc del musical Azotéame, de Wito Cervera, dirigit pels germans José i Nacho Mañó.

El contrapunt a les meduses, l'acció invasora de l'home la representen els ballarins del grup valencià Let's Grow, que és una associació sense ànim de lucre que va nàixer en 2016 amb la intenció de promoure els valors fundacionals del hip-hop que són pau, unitat, amor i felicitat i també amb la de donar suport als artistes que seguint aqueixos valors buscaven donar a conèixer el seu treball. L'associació és un punt d'unió per a tots els artistes d'aqueix tipus de ball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento