Comunitat Valenciana

Port Mediterrani redueix un 25% la seua superfície amb un pla més sostenible

  • Els promotors consideren que d'aquesta forma el projecte "compleix àmpliament la legalitat".
  • Intu Mediterrani passa d'una edificabilitat de 500.000 metres quadrats als 375.000 metres.
  • S' invertiran 860 milions d'euros en aquest espai, "el projecte d'inversió privada més important de la Comunitat".
Imatge d'arxiu del projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna
Imatge d'arxiu del projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna
PUERTO MEDITERRÁNEO - Archivo
Imatge d'arxiu del projecte de Puerto Mediterráneo a Paterna

L'empresa Intu Eurofunds ha presentat un nou projecte per a Port Mediterrani de Paterna (València), que s'anomenarà Intu Mediterrani, i on la "sostenibilitat orienta tot" el disseny, que redueix en un 25% la seua superfície, en passar d'una edificabilitat de 500.000 metres quadrats en la proposta anterior als 375.000 metres, i "compleix àmpliament la legalitat".

Així ho han explicat aquest dijous el conseller d'Intu, Salvador Arenere; la responsable de sostenibilitat de la firma, Mónica Chao, i el coordinador de l'equip tècnic que ha desenvolupat la proposta, José Luis Tolbaños, en un acte de presentació al que ha assistit l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

Arenere ha assegurat que aquesta proposta "millorada" i adaptada al pla Actua de Paterna serà un espai d'oci i compres "integrador, sostenible i intel·ligent", a més d'un "projecte comú" fruit del diàleg amb les administracions, grups i partits locals, sindicats i empreses. Així, ha remarcat la "voluntat de màxima col·laboració amb tothom".

La companyia invertirà 860 milions d'euros en aquest espai, "el projecte d'inversió privada més important de la Comunitat", amb el qual preveu generar més de 5.000 ocupacions anuals directes, que se sumen als prop de 3.000 llocs de treball que es crearan durant les obres de construcció, amb una durada aproximada de dos anys des de l'inici dels treballs.

Així mateix, Arenere ha avançat que la firma, en la seua aposta per la mobilitat sostenible, ha proposat la Generalitat ampliar la línia 4 de tramvia per a millorar l'accessibilitat al complex i habilitar una parada que enllace la ciutat amb aquest espai, una actuació que finançaria la pròpia mercantil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento