Comunitat Valenciana

Grau: "És un dia de recuperar la tranquil·litat perduda per unes maniobres que preferisc no qualificar"

  • L'exvicealcalde de València Alfonso Grau, absolt per l'Audiència de Palma en el cas Nóos, ha assegurat este divendres que este és un dia "de recuperar la tranquil·litat perduda per unes maniobres que preferisc no qualificar", encara que ha admès que el calvari pel qual ha passat "no es rescabala de cap manera" i ha afirmat que "evidentment" s'ha sentit perseguit.
Alfonso Grau en imatge d'arxiu
Alfonso Grau en imatge d'arxiu
Europa Press
Alfonso Grau en imatge d'arxiu

Grau s'ha pronunciat en estos termes en declaracions a la cadena COPE, recollides per Europa Press, després de conéixer la sentència que l'absol en el cas Nóos, en el qual havia sigut acusat pel PSPV en l'Ajuntament de València, que li demanava onze anys de presó. A partir d'ara, ha dit voler gaudir de la seua vida i "passar pàgina d'estos malsons, oblidar-los i demanar a Déu que repartisca una mica de sensatesa i que isquem d'esta voràgine que no porta a cap lloc bo".

L'exvicealcalde, que ha recalcat que s'alegra "de tot cor" pels altres quatre exalts càrrecs valencians que també han sigut absolts, ha reconegut que hi ha hagut gent, "uns quants", que l'han decebut en estos anys però també uns altres "han demostrat ser els amics de veres".

"Felicitar hui és molt fàcil. Haver estat al meu costat estos últims quasi tres anys no era tan fàcil i hi ha hagut qui ho ha estat i a eixos, tot el meu afecte, el meu respecte i la meua gratitud. Als altres, com deia el nostre Senyor, sepulcres blanquejats, no se m'acudix altra fase millor".

L'exvicealcalde i expresident de la Fundació Turisme València ha explicat que ha rebut la notícia de l'absolució en el cotxe ja que està fora de València. "Vaig decidir que era el més assenyat, fora el que fora el tenor de la sentència, era estar fóra de circulació", ha explicat, per a afegir que la primera telefonada que ha fet ha sigut a la seua filla perquè han sigut danys "durs".

Preguntat per la seua valoració de l'acusació dels socialistes a diferència de l'absolució de l'Audiència, ha considerat que a Espanya "estem instal·lats en una espècie de bogeria absolutament absurda i desproporcionada, i a la qual lamentablement he de dir que els mitjans de comunicació, o alguns d'ells, tenen una responsabilitat manifesta en la situació d'alarma social creada per assumptes que en cap cas puc pensar que eixa alarma social s'ha generat espontàniament".

Per això, ha instat a fer "una reflexió tots perquè no estem actuant ni amb sensatesa ni molt menys amb Justícia. I com ho sent, ho dic", ha reblat. Interpel·lat per com es rescabala el "calvari"

viscut, ha respost que "de cap manera" ja que, jurídicament, se li ha declarat innocent pel que, "de què es queixa vosté", ha ironitzat.

"CONDEMNA DE TELENOTÍCIES"

"El problema no és solament eixe, sinó el juí mediàtic, la condemna de telenotícies, els xous que es muntaven a costa dels presumptes delinqüents que hem ocupat càrrecs públics", ha lamentat, i ha afegit que, al final, "no som conscients que açò a l'únic que lloc al que porta" és a rebutjar càrrecs públics en el cas que s'oferisquen.

Si ara li oferiren algun a ell, contestaria: "per Déu, lleva home, ni encara que estiguera famolenc". I esta situació, ha advertit que portarà a aconseguir que els "majors interessos d'Espanya, que ens afecten en tots els sentits tots els espanyols, acabarem posant-los en mà dels més indesitjables". "Això és el que pot succeir si seguim per este camí", ha augurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento