Comunitat Valenciana

Nomdedéu anuncia programes per a combatre l'estacionalitat de l'economia davant el "dolorós" augment d'aturats

  • El secretari autonòmic d'Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha atribuït aquest divendres l'augment de l'atur a la Comunitat Valenciana en 9.134 persones durant el mes de gener a "l'elevada estacionalitat de l'economia valenciana" i ha avançat l'engegada de programes per a combatre-la.

En un comunicat, el responsable d'Ocupació ha reconegut que les dades d'atur, "no per esperats, són menys dolorosos". "Un total de 9.134 valencianes i valencians s'han quedat sense treball, i açò, per al Consell és una roïna notícia sense pal·liatius", ha assenyalat sobre aquest tema.

Nomdedéu ha explicat que, per al Consell, l'increment de la desocupació per damunt de la mitjana de l'Estat "constata que l'economia valenciana segueix tenint problemes importants d'estacionalitat, principalment vinculats al sector serveis" i, per eixe motiu, ha avançat que des del Servei Valencià d'Ocupació van a impulsar mesures per a fer "front aquesta problemàtica, incentivant, per exemple, l'estabilitat contractual al sector de l'hoteleria".

A més, ha recordat el programa conjunt que se'n va a engegar entre l'Agència Valenciana de Turisme i el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), amb fons europeus, per a garantir que els contractes fixos discontinus d'hotels que fins ara només tenen una durada de sis mesos es puguen ampliar tres més, fins a nou, i açò "no resulte perjudicial per als establiments".

Enric Nomdedéu ha assenyalat que la tendència interanual continua "sent positiva", amb un descens de l'atur de més del 7%, en uns 30.969 aturats menys que fa un any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento