Comunitat Valenciana

Paralitzen el desnonament d'una família a Oliva i l'Ajuntament col·labora amb ella

  • La casa d'aquesta família va patir un incendi i després van ocupar la vivenda de la qual anaven a ser desnonats.
  • L'Ajuntament d'aquesta localitat s'ha compromés a reparar els danys causats o a reallotjar-los en un altre lloc.
  • La PAH va convocar per a les nou del matí d'aquest divendres una acció de "desobediència civil pacífica".
Paralitzen el desnonament d'una família a Oliva (València)
Paralitzen el desnonament d'una família a Oliva (València)
PAH VALENCIA
Paralitzen el desnonament d'una família a Oliva (València)

El desnonament d'Alisa i la seua família d'una vivenda d'Oliva (València), previst per a aquest divendres, ha sigut paralitzat i l'entitat bancària propietària els permetrà romandre tres mesos més en la casa. A més, l'Ajuntament d'aquesta localitat s'ha compromés a reparar els danys causats pel foc en l'immoble en el qual anteriorment residia aquesta família i, si no és possible, rehabilitarà un altre pis de propietat pública per al seu ús.

Així ho ha explicat en conversa amb Europa Press el portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, José Luis González, els qui s'han traslladat fins a aquest municipi valencià en el qual finalment no s'ha portat a terme el desallotjament d'Allisa, la seua parella i els seus tres fills, encara que sí ha arribat a acudir la Guàrdia Civil, a més d'un manyà.

González ha assenyalat que la casa d'aquesta família va patir un incendi i, després d'açò, van ocupar la vivenda de la qual aquest divendres anaven a ser desnonats amb els seus tres fills, una d'elles amb epilèpsia. Davant aquesta situació, des de la PAH van enviar al jutge un document de l'ONU "que diu que les famílies no poden ser expulsades si no tenen on viure".

No obstant açò, aquest divendres se n'anava a procedir al desnonament d'aquesta família, però el banc propietari del pis els ha concedit tres mesos de pròrroga i el consistori d'Oliva s'ha compromés a intentar arreglar la vivenda que va patir l'incendi i en cas que no siga viable, se'ls oferirà un pis que en aquests moments s'està rehabilitant i que es preveu que estiga llest en un mes.

Escrit a Pedro Sánchez

La PAH va presentar aquest dijous en el Congrés un escrit dirigit al president del Govern, Pedro Sánchez, en el qual li instava a aplicar el mandat del Pacte Internacional sobre Drets Econòmics, Socials i Culturals (Pidesc) per a evitar el desnonament d'Allisa i la seua família a Oliva.

El document arreplega el pronunciament del Comité de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) de Nacions Unides sobre el desnonament d'Alisa, "contra tots els desallotjaments haguts fins ara" i pel conjunt de mesures que permeta el compliment del pacte.

La plataforma va explicar aquest dijous que aquest departament de l'ONU va sol·licitar la suspensió cautelar del desnonament sense alternativa habitacional, mitjançant un comunicat que va fer arribar a la PAH Safor-Valldigna -de la qual Alisa i la seua família formen part-, així com al representant d'Espanya en l'organisme internacional. Aquest passat dimecres, la PAH va posar en coneixement del jutge el comunicat de l'ONU.

Davant aquesta situació, en l'escrit dirigit a Sánchez, l'organització sol·licitava que es pronuncie sobre "quines són les modificacions legals necessàries perquè qualsevol jutge es veja obligat a respectar les peticions de mesures cautelars sol·licitades pel Comité DESC", així com els canvis que requeriria el compliment del pacte internacional.

La PAH Safor-Valldigna, en coordinació i suport de totes les plataformes d'afectats per la hipoteca de la Comunitat Valenciana i "ara amb empara de la legalitat internacional", va convocar per a les nou del matí d'aquest divendres una acció de "desobediència civil pacífica" al desallotjament atés que, al·leguen, es tracta d'una família que "no té alternativa habitacional" a pesar que compta amb tres menors d'edat.

Desnonament d'Alisa i la seua família

Amb el suport de la PAH, Alisa va posar en coneixement de l'entitat bancària la seua intenció de pagar un llogar social a canvi de romandre en la seua casa, mentre no tinguera alternativa habitacional. La família també va cursar la sol·licitud com a demandant de vivenda de la Generalitat Valenciana el 18 d'octubre de 2017.

Per tot açò, des de la PAH Safor-Valldigna i les plataformes d'afectats per la hipoteca de tota Espanya fan una crida als jutges perquè apliquen les lleis i pactes internacionals vigents que "vetlen pels més vulnerables".

També insten els representants polítics perquè busquen solucions a la crisi habitacional que "més de 10 anys després de l'inici de la crisi-estafa, segueix produint a Espanya més de 170 desnonaments cada dia".

Per a aconseguir-ho, reclamen que "s'alcen ja els recursos d'inconstitucionalitat contra les lleis autonòmiques", com la Llei per la Funció Social de la Vivenda de la Comunitat, i "comprometre's en què la llei de vivenda de la PAH siga una realitat al més prompte possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento