Comunitat Valenciana

Bonig retrau Puig que es pose "als peus dels presidents catalans" i faça de "teloner de Sánchez"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat que el cap del Consell i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, s'haja posat "als peus dels presidents catalans" per instar aquest dijous el president català, Quim Torra, a sumar esforços i defendre junts un millor finançament autonòmic. "Hui Puig exerceix de teloner de Pedro Sánchez, disposat a pactar amb els nacionalistes per a aconseguir un objectiu que les urnes li neguen", ha criticat.
Isabel Bonig
Isabel Bonig
PPCV - Archivo
Isabel Bonig

Així ho ha afirmat la 'popular' en un comunicat, en relació a la voluntat que Puig ha transmès de "recuperar les relacions" amb Catalunya i al debat de la moció de la censura del líder del PSOE al president del Govern, Mariano Rajoy.

Per a Bonig, la declaració de Puig demanant a Torra sumar esforços "va més enllà de la correcta relació institucional". "És l'abraçada al full de ruta independentista a la Comunitat Valenciana", ha advertit.

Per tant, considera que el president valencià "ha demostrat clarament qual és el seu full de ruta: conjuminar esforços amb el president de Catalunya, el separatista Torra". Ha titlat d'"inadmissible" aquesta posició perquè, al seu juí, "no es pot negociar i dialogar amb aquells que volen trencar Espanya, amb els qui fan fallida la unitat d'Espanya, que és l'única que garanteix la igualtat de tots els espanyols".

"No es pot pactar amb un president que vol la catalanització de la Comunitat, amb Torra, que impedeix que els pares trien lliurement la llengua que volen per als seus fills en educació, exactament el mateix que fan Puig i (Mónica) Oltra -vicepresidenta del Consell-", ha insistit la cap del PPCV.

I ha afegit que, amb la seua postura, "Puig obri les portes del Palau de la Generalitat a Torra, president català que vol trencar Espanya i que creu que els espanyols són inferiors als catalans".

"COM JA VA FER AMB PUIGDEMONT"

Bonig ha assenyalat en aquest punt que "com ja va fer amb (Carles) Puigdemont, Puig es posa als peus dels presidents catalans". "Hui, el president de tots els valencians exerceix de teloner de Pedro Sánchez, disposat pactar amb els nacionalistes per a aconseguir un objectiu que les urnes li neguen", ha criticat.

"Ja sabem que, a la mínima, Puig torna la mirada a Catalunya, on fomenta les seues amistats amb els independentistes", ha reiterat, per a lamentar que "lluny de censurar Sánchez per pactar amb els qui volen estendre el 'procés' independentista a la Comunitat Valenciana i trencar Espanya, li dona suport i dóna ales".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento