Comunitat Valenciana

El Consell, "inquiet" pel presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc

  • "Al Consell sempre li inquietarà tot el que tinga a veure amb una gestió no transparent o sota sospita", ha dit Oltra.
  • El jutge ha imputat tres responsables de la Mesa de contractació i els cita a declarar el pròxim 11 de maig.
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
EUROPA PRESS
Generalitat Valenciana

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha admés aquest divendres que a l'executiu valencià "sempre li inquietarà tot el que tinga a vore amb una gestió no transparent o sota sospita, implique a qui implique", però ha destacat les mesures implementades per la Generalitat per a previndre la corrupció.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 24 de Madrid d'investigar part del presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc -partit majoritari en Compromís- pel concurs de publicitat del Pla de Vivenda 2009-2010, dependent del Ministeri de Vivenda, concedida a l'empresa de comunicació Crespo Gomar, per import de 126.000 euros. A més, el jutge ha imputat tres responsables de la Mesa de contractació i els cita a declarar el pròxim 11 de maig.

Sobre aquest tema, Oltra ha reconegut que "al Consell sempre li inquietarà tot el que tinga a veure amb una gestió no transparent o sota sospita en la vida publica, implique a qui implique".

No obstant açò, ha destacat que l'actual executiu valencià ha assegut les bases normatives i de bones practiques perquè "eixes coses no passen en aquest territori" i que "la transparència, bon govern i la rendició de comptes funcionen".

La Comunitat Valenciana, "espill de transparència"

Al seu juí, s'estan donat explicacions "en els temps que es poden donar" i ha indicat que abans d'arribar el Botànic al govern, la Comunitat Valenciana estava "en el mapa de la corrupció internacional" i ara "és un espill" per a la resta d'Espanya quant a bones pràctiques.

"Ara el Govern vé a estudiar les nostres mesures per a traslladar-les a l'àmbit de tota Espanya i això ens fa estar orgulls perquè som un espill de transparència, bona gestió i pràctiques i de normativa de prevenció de possibles causes de corrupció", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento