Comunitat Valenciana

Un jutjat avala l'acomiadament de l'exgerent d'Imelsa que va demanar una excedència per a ser diputat d'Alzira

  • El Jutjat social número 9 de València ha avalat l'acomiadament de Rafael Soler, exgerent d'Impuls Econòmic Local S.A. (Imelsa), empresa pública de la Diputació, després de sol·licitar este una excedència forçosa per a càrrec públic, ja que el juliol de 2015 va ser designat diputat provincial pel partit judicial d'Alzira. El jutge considera que l'acomiadament no es pot declarar nul perquè es tracta d'un cas de desistiment de contracte.
Rafael Soler.
Rafael Soler.
DIPUTACIÓN/R.ABULAILA
Rafael Soler.

Així consta en la sentència -contra la que cap interposar recurs-, en què el jutge desestima la demanda d'acomiadament interposada per Soler contra Imelsa i deixa oberta al treballador la possibilitat que puga reclamar una quantitat econòmica en sol·licitud de la indemnització per incompliment del termini de preavís al·legat.

Soler va firmar un contracte d'alta direcció amb Imelsa, amb durada indefinida, per al lloc de gerent, pel que tenia un salari mensual de 5.537,58 euros bruts -3.600 euros nets-.

El juliol de 2015 ha demanat una excedència forçosa per a càrrec públic després de ser designat diputat provincial pel partit judicial d'Alzira. El dia 14 se li va concedir, i transcorreguts 10 dies més, en una sessió del consell d'administració d'Imelsa, en què Soler va estar present, es va acordar el seu cessament com a gerent amb revocació de poders i el nomenament d'una nova persona.

En aquell moment Soler va mostrar la seua disconformitat i va al·legar que no era correcte que la proposta es presentés sense respectar els terminis i les formalitats que regulaven la convocatòria de la sessió.

En el mes d'octubre del mateix any, l'empresa demandada va notificar a Soler mitjançant burofax el desistiment del contracte d'alta direcció amb efectes a partir de l'endemà que es complien tres mesos des de la comunicació de l'acord del consell. Al mes següent es va presentar papereta de conciliació per acomiadament, no hi ha hagut acord, i Soler va registrar una demanda que ara se li ha desestimat.

El jutge entén que no és possible declarar la nul·litat de l'acomiadament sol·licitada per Soler ja que es tracta d'un cas de desistiment. Així, assenyala que l'incompliment dels requisits que al·lega el demandant, de no notificació per escrit amb preavís de tres mesos, en relació amb el desistiment, donarà lloc, en el seu cas, a l'abonament de la indemnització a falta de preavís.

Alhora, indica que pel que fa a l'al·legació que resulta impossible que es procedisca a l'extinció per desistiment del seu contracte fins a tant l'excedència forçosa no concloga, advertix que l'excedència forçosa és causa de suspensió de contracte de treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento