Comunitat Valenciana

Ribó assegura que no es "rendirà" fins a tindre inversió en transport metropolità

  • L'alcalde es reunirà aquest dimecres amb Montoro per a demanar-li la inversió per al transport metropolità.
  • "És hora d'unir forces per a reclamar una inversió igual que a la resta d'Espanya", explica el primer edil de la ciutat.
Joan Ribó atenent als periodistes en imatge d'arxiu
Joan Ribó atenent als periodistes en imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Joan Ribó atenent als periodistes en imatge d'arxiu

L'Ajuntament de València ha convocat el Consell Social de la Ciutat, que es reunirà aquest dimarts a la vesprada en sessió "extraordinària", per a tractar les inversions reflectides en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a la ciutat. L'alcalde, Joan Ribó, qui aquest dimecres acudirà a Madrid per a demanar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que es tinga en compte l'Autoritat Metropolitana del Transport amb una partida de 38 milions d'euros, ha advertit el ministre que València no es "rendirà" fins a aconseguir-ho.

"València ha sigut injustament tractada pel govern de (Mariano) Rajoy i és hora d'unir forces per a reclamar una inversió igual que a la resta d'Espanya", ha indicat en un comunicat Ribó. El Consell Social de la Ciutat, que reuneix associacions veïnals, organitzacions socials, econòmiques i professionals de València, debatrà així el seu posicionament davant la reivindicació municipal.

"València compleix tots els requisits per a tindre el contracte-programa de mobilitat metropolitana, però el Govern nega als valencians i les valencianes poder gaudir d'un transport de qualitat", ha indicat Ribó, que també ha recordat que la Comunitat Valenciana "porta prop de 20 anys amb unes inversions per habitant per sota de la mitjana de la resta de l'Estat".

L'Ajuntament ha recordat que els contractes-programa són subvencions nominatives estatals que tenen la finalitat de finançar el transport públic regular de viatgers en àrees metropolitanes.

Tradicionalment, els requisits per a atorgar-los han sigut l'existència d'una entitat metropolitana de transports, un pla de mobilitat urbana i un sistema de transport públic complex, amb nodes ferroviaris i amb autobús i integració tarifària.

En eixe sentit, Ribó ha indicat que "València compleix els requisits per a obtindre un contracte-programa que potencie el sistema de transport públic en l'àrea metropolitana i reduir així l'ús de vehicle privat, ja que des de l'any passat tenim l'Entitat Metropolitana del Transport en marxa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento