Comunitat Valenciana

Casado demana a Cs responsabilitat i no desbloquege uns PGE que "són la llavor d'una nova recessió per a Espanya"

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar a València
XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar a València
Francisco Martínez/ Europa Press
XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar a València

El president del PP, Pablo Casado, ha apel·lat a Cs a ser "responsables" i al fet que "no desbloquegen" una tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), que ha advertit que són "la llavor d'una nova recessió per a Espanya". "Faig una apel·lació a Cs al fet que en açò siguem responsables, anem junts i no facilitem un mal pressupost que és la llavor d'una nova recessió per a Espanya", ha subratllat.

Casado s'ha pronunciat en aquests termes en un col·loqui a València, en el marc del XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar que se celebra fins a aquest dimarts en el Palau de Congressos de la ciutat, després d'oferir una conferència en la qual ha desgranat el seu pla per a millorar la competitivitat i que passa per una baixada d'impostos.

En el torn de preguntes dels empresaris presents en aquesta jornada, Casado ha mostrat "la seua profunda preocupació" pels comptes que ha presentat el Govern i, per açò, ha fet una apel·lació a la formació d'Albert Rivera perquè "no desbloquege una tramitació dels pressupostos".

"No podem facilitar que el Govern d'Espanya haja manat uns comptes amb una senda de dèficit no aprovada en el Parlament espanyol i que ara intente modificar la Llei d'Estabilitat Pressupostària no deixant que el Senat complisca el mandat legal", ha remarcat el líder 'popular'.

Al seu juí, els comptes són "negatius" perquè "no calia una expansió de despesa ni una pujada d'impostos" com la qual planteja. En aquest sentit, ha explicat que quan va arribar el PP al govern en 2011, a Espanya es recaptaven 160.000 milions d'euros en impostos i ara són 210.000 milions, i açò any va a haver-hi uns 20.000 milions més, dels quals uns 12.000 milions són directament de l'Agència Tributària.

Per tant, ha insistit que "no fa falta recaptar més, sinó tot el contrari. Es podrien baixar impostos o s'havia d'amortitzar deute i complir amb la baixada del dèficit", ha remarcat. A més, ha criticat "la falta de rigor dels socis del Govern" que són l'"esquerra populista que demanava una expansió del despesa no justificada" i "com s'han plasmat, amb unes previsions que segons l'Airef no són rigoroses", ha agregat.

A més, ha subratllat que tampoc "és certa" la previsió de la despesa i ha advertit que aquests comptes "posen en risc la recuperació" en un moment en el qual la resta de països baixen impostos i els competidors "fan els deures perquè ens els agafe de nou una crisi brutal". "A Espanya es fa just el contrari", ha retret.

"UN PARTIT NO HA DE MOLESTAR LES EMPRESES"

Ja en la seua intervenció en la conferència, Casado ha destacat el paper social de l'empresa familiar a Espanya i ha lamentat la "injustificada absència de reconeixement" que tenen com a "grans contribuents" als impostos i a l'Estat de Benestar. En aquest sentit, ha traslladat a l'auditori d'empresari que els plans de la seua formació "no disten" dels d'ells i "el que ha de fer un partit és no molestar les empreses i crear un entorn regulatori, fiscal i laboral que afavorisca la creació d'ocupació i de generació de riquesa".

Així, ha explicat que aquest pla passa per "una agenda de competitivitat per a Espanya" amb una fiscalitat en la qual es baixe l'impost de societats al 20%, una baixada de l'IRPF al 40%, una supressió per llei de l'impost de patrimoni i la supressió de l'impost de donacions i successions.

Així mateix, ha mostrat el seu compromís amb que les cotitzacions socials no pugen, sinó que "baixen per a afavorir la contractació" i ha rebutjat una taxa a les transaccions financeres, a les tecnològica i al dièsel. "Per tant, una fiscalitat baixa que ens permetria competir si és possible en la mitjana dels països que ens trobem, però més encara per a convergir en renda", ha subratllat.

REFORMA LABORAL

Respecte al mercat laboral, ha defès la reforma aprovada per l'anterior govern del PP perquè, al seu juí, ha motivat "el segon miracle econòmic en les últimes dècades" en permetre la contractació de 2,7 milions de persones.

Per tant, ha subratllat que eixa reforma laboral "no s'ha de derogar, sinó que cal intensificar la flexibilitat i els convenis d'empresa davant dels sectorials", ha defès.

Casado també ha proposat que les cotitzacions socials es publiquen en la nòmina perquè els treballadors "han de ser conscients dels costos laborals" i acabar amb la "hipertròfia directiva" i burocràtica amb la finalitat d'aconseguir "una unitat de mercat perquè siga fàcil emprendre i no hi haja traves ni rigideses administratives que llastren la competitivitat i la seguretat jurídica" de les empreses.

MIR EDUCATIU

Per a Casado, també és necessari una Llei educativa que compte amb matèries troncals a nivell estatal i en la qual hi haja llibertat d'elecció dels pares de col·legi perquè "cap polític decidisca per un codi postal el col·legi", i que arreplegue, així mateix, la possibilitat dels col·legis a triar el seu propi currículum educatiu.

D'igual manera, ha defès l'avaluació pública de coneixements. "Pública perquè és coneguda per tots i perquè és estatal" i que eixa capacitat d'avaluació tinga "cursos ponts" de manera que l'FP estiga "prestigiada" i "seguisca sent un vector de desenvolupament per al nostre país".

També, ha apostat per una educació que siga bilingüe o trilingüe en les autonomies que compten amb llengües cooficials. "Els nostres fills no competeixen ja amb els de Múrcia, sinó amb els del Canadà o França", ha assenyalat.

Finalment, Casado ha considerat que "cal inspecció educativa a nivell estatal eficaç" i "un MIR educatiu a nivell nacional" per a prestigiar el professorat.

D'altra banda, ha insistit en la necessitat que hi haja una adaptació a la revolució digital i per la internacionalització de les empreses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento