Comunitat Valenciana

La UCV assegura que el recurs al TSJCV per les beques "no és una agressió ni una declaració de guerra"

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
UCV
UCV
EUROPA PRESS
UCV

El rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV), Ignacio Sánchez-Cámara, ha remarcat este divendres que el recurs que la institució ha interposat davant del TSJCV contra les ordres d'Educació que exclouen els alumnes de les universitats privades de les beques per al curs 2016-2017 "no és una agressió ni una declaració de guerra, sinó un acte normal quan hi ha una discussió sobre si es vulneren o no uns drets".

Així ho ha indicat Sánchez-Cámara durant l'obertura de curs 2016-2017 de la Universitat Catòlica de València, en què ha estat acompanyat pel delegat del govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i pel cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, entre d'altres autoritats.

En la seua intervenció, el rector de la Universitat ha puntualitzat que des de la institució acadèmica "sempre" estan "disposats al diàleg" i tenen una actitud de "lleialtat institucional". Tot i això, ha subratllat: "Quan es vulneren drets fonamentals dels ciutadans, concretament dels nostres estudiants i de la pròpia universitat, tenim el deure d'acudir als tribunals".

Segons la seua opinió, és "bastant raonable" pensar que el recurs als tribunals "no és un gest d'agressió ni una declaració de guerra, sinó que és un acte normal quan hi ha una discussió sobre si es vulneren o no uns drets", ha sostingut.

En similars termes s'ha pronunciat el Secretari General de la UCV, Antonio Orero, qui ha avançat que després de la decisió d'Educació d'excloure als seus alumnes de les beques per a este curs, ha augmentat en un 6,6% la dotació pressupostària per a beques per a 2016-2017, per la qual cosa se superaran els 5,4 milions d'euros del curs anterior.

Orero ha advertit que la UCV no va a "tolerar restriccions educatives" al seu alumnat per part de la Conselleria d'Educació que "discriminen els estudiants a l'exercici de les seues llibertats fonamentals com és el dret a l'educació o a la lliure elecció de centre". "Nosaltres garantim l'educació i que ningú deixe d'estudiar a falta de recursos econòmics", ha defensat.

Sobre esta qüestió, monsenyor Cañizares ha mostrat el seu desig que "tant de bo prompte" s'isca d'este "impasse" en què la universitat es troba.

"LA POSICIÓ DEL GOVERN ÉS DE NO DISCRIMINACIÓ"

Per la seua banda, Moragues ha assenyalat, en declaració als mitjans de comunicació, que des del Govern d'Espanya estan al costat de totes les famílies valencianes "sense imposicions sectàries ni dogmàtiques". "La posició del Govern és la de no discriminació i no diferenciació perquè no volem que la Generalitat faça una política sectària que dividisca i separe als valencians", ha puntualitzat.

Per al delegat del Govern a la Comunitat, en les beques i pràctiques dels estudiants de les universitats "només deu primar la situació econòmica de les famílies" i en cap cas "criteris ideològics ni dogmàtics" com, segons la seua opinió, "ha fet el Consell amb la convocatòria de beques que deixa fora als estudiants de les universitats privades".

"El govern d'Espanya fa una política educativa on prima la llibertat en l'elecció de centre i no fa diferenciació ni discriminació, sinó que dóna suport a les universitats públiques i privades", ha sostingut.

Alhora i durant el seu discurs ha advocat per "estar al costat de

totes les famílies valencianes, atenent les seues necessitats i preferències, vetllant pels seus drets, perquè aquests siguen respectats i no vulnerats, perquè les famílies valencianes no siguen presoneres de dogmatismes i sectarismes" i "no siguen presoneres d'imposicions que ben allunyades estan d'una societat avançada, plural i diversa com l'espanyola del segle XXI en què ens trobem".

"Defensem els valors d'igualtat, llibertat i participació, nascuda del mateix paradigma sobre el qual s'edifica el nostre Estat constitucional, la que identifica el que ha de ser respectat i desenvolupat per tots els Governs, independentment del seu color polític, a l'hora de definir i implementar les seues polítiques pròpies en una matèria tan sensible com és l'Educació", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento