Comunitat Valenciana

Crespo diu que la investigació a Ribó és "conseqüència del despotisme i de l'opacitat de la seua gestió"

  • L'edil del grup municipal 'popular' en l'Ajuntament de València Félix Crespo ha assegurat aquest dilluns que la investigació a l'alcalde Joan Ribó, denunciat per no facilitar l'expedient de l'enquesta fallera, és "conseqüència del despotisme i de l'opacitat de la seua gestió" i per "vulnerar drets dels regidors" del seu grup "com a representants democràtics d'un gran nombre de veïns" de la capital.

Al seu juí, amb aquesta investigació, "el mantra de les parets de cristall que tantes vegades repeteix s'esvaeix per la seua contínua negativa a informar sobre la seua gestió". "És la segona vegada que l'alcalde Ribó vulnera drets fonamentals, va succeir amb la suspensió dels assessors d'aquest grup municipal, de la qual hi ha una condemna ferma, i en aquest cas de l'enquesta fallera, per no complir els requeriments que marca la Llei en la protecció especial de dades", ha indicat l'edil.

En aquesta línia, Crespo ha insistit "l'obertura d'aquest procés és conseqüència del despotisme i de l'opacitat de la seua gestió i del menyspreu al dret a la informació que tenim els regidors de l'oposició com a representants democràtics dels valencians".

Crespo ha assegurat que abans d'arribar a la via penal "des del grup 'popular' havíem presentat davant l'Ajuntament un recurs de reposició i havíem denunciat davant el Síndic de Greuges, el Consell de Transparència i el Defensor del Poble la negativa constant de l'alcalde a donar-nos accés a l'expedient administratiu de l'enquesta als fallers".

A més, ha recordat que l'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) va imposar una sanció "molt greu" a l'Ajuntament per vulnerar els drets fonamentals dels fallers enquestats, als quals se'ls preguntava per la seua ideologia política. No obstant açò, segons ha destacat, "aquesta sanció no va suposar un punt d'inflexió per a Ribó i va continuar negant-nos l'accés a l'expedient".

Crespo ha subratllat que segueixen esperant que tramiten el recurs de reposició presentat "fa més de set mesos" i al que l'alcalde "està obligat a contestar per Llei en el termini d'un mes". En aquesta línia, ha incidit que hi ha hagut "pronunciaments sobre aquest assumpte del Síndic de Greuges, Consell de Transparència i del Defensor del Poble, als quals ha fet cas omís Ribó, en els quals s'advertia a l'Ajuntament per la vulneració dels drets dels regidors del grup 'popular'".

"Ribó ha estat ocultant la informació sobre l'enquesta als fallers sense justificació alguna, vulnerant els drets dels regidors del grup 'popular' de poder accedir a totes les dades d'un expedient administratiu generat per l'Ajuntament de València tal com es contempla en la Llei i en el Reglament del Ple," ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento