Comunitat Valenciana

Oltra diu que els consellers es consideren "ben pagats" però no descarta obrir el debat

  • "Probablement tenint la situació social que tenim" si no es consideraren ben pagats, seria "una falta de sensibilitat i empatia absoluta", ha assenyalat.
  • S'ha preguntat  si té sentit, que l'advocada de la Generalitat cobre menys que quan era advocada. "Cadascun que ho analitze", ha contestat.
  • Ha subratllat que la valenciana és l'administració autonòmica "més barata" perquè l'estructura política de la Generalitat costa "97 cèntims per persona".
Palau de la Generalitat Valenciana
Palau de la Generalitat Valenciana
EUROPA PRESS
Palau de la Generalitat Valenciana

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit este divendres que, com ja ha dit altres vegades, els membres del Consell es consideren "ben pagats", perquè davant de la situació social actual dir el contrari seria "una falta de sensibilitat i empatia absoluta", tot i que ha assegurat que una altra cosa és que els debats sobre els sous es puga obrir "en algun moment" sense demagògia i amb normalitat.

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de ser preguntada per l'esmena als pressupostos presentada per PSPV i Ciutadans en la qual es planteja la pujada de sous a alts càrrecs i conseller, sobre la qual no ha volgut pronunciar-se perquè és "una esmena dels grups" i no és una proposta de l'Executiu.

Ha indicat que el Consell sempre respecta el que plantegen els grups, en este cas un que sustenta el govern i un altre que no, i no fa justificació o crítica sobre esta qüestió, sinó que són els grups parlamentaris els que han d'explicar les seues motivacions.

Oltra ha afirmat, en tot cas, que ella ja ha posat en alguna ocasió sobre la taula que la Generalitat ha tingut "algun problema en cobrir determinats llocs de treball" perquè hi ha funcionaris per als quals incorporar-se a una Direcció General suposa perdre diners i això actua com efecte dissuasori. S'ha preguntat, per exemple, si té sentit, que l'advocada de la Generalitat cobre menys en esta responsabilitat de direcció que quan era advocada. "Cadascun que ho analitze", ha declarat.

"L'administració més barata"

També ha subratllat que la valenciana és l'administració autonòmica "més barata" perquè tota l'estructura política de la Generalitat costa "97 cèntims per persona", una dada que cal "posar en valor".

Preguntada sobre si és moment ara per a obrir este debat, ha recalcat la situació "alarmant" dels salaris a Espanya i ha assegurat que "probablement tenint la situació social que tenim" si no es consideraren ben pagats seria "una falta de sensibilitat i empatia absoluta".

Tot i això, ha remarcat que "una altra cosa és que estos debats es puguen fer en algun moment", no sap si ara, però "sí en algun moment amb normalitat" tenint en compte que tenen els sous més baixos de les comunitats autònomes.

"No és un tema que ens estiga preocupant", ha insistit, per a agregar que "en algun moment caldria parlar sense demagògia i amb normalitat d'estos temes".

Rebutja especular sobre futuribles

La vicepresidenta ha incidit que no coneix la lletra de l'esmena i "és una qüestió que eixirà de Corts", si s'aprova, i el Consell "si surt ja veurà com s'aplica". "Estudiarem la llei de pressupostos a veure com queda", ha dit.

Després d'indicar que el Consell té com a missió executar les lleis, ha rebutjat "especular sobre futuribles que no sabem si van a ocórrer" perquè "no té sentit".

D'altra banda, en relació amb una altra esmena, en este cas de Podem, per a limitar el mandat dels membres del consell d'administració de Caixa Ontinyent, ha assenyalat que tampoc el Consell té opinió sobre esta qüestió, més enllà d'afirmar en termes generals que "la perpetuació en càrrecs polítics no sol ser bona companya", en la línia que es planteja a l'Acord del Botànic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento