Comunitat Valenciana

La tercera Biennal Ciutat Vella Oberta mostra "l'efervescència cultural" de València

  • Prop de 400 creadors portaran les seues obres de fotografia, vídeo, pintura, gravat i dibuix al Centre del Carme des del dimarts i fins al diumenge 19 de novembre.
  • Els veïns, visitants i turistes podran gaudir del treball d'artistes reconeguts i emergents que obriran les portes dels seus tallers, espais expositius i museus.
  • Ciutat Vella Oberta és una biennal multidisciplinària que pretén "dinamitzar el panorama artístic del nucli històric de València".
Exposició en el Centre del Carme, part de la III València Ciutat Vella Oberta
Exposició en el Centre del Carme, part de la III València Ciutat Vella Oberta
EUROPA PRESS
Exposició en el Centre del Carme, part de la III València Ciutat Vella Oberta

Al voltant de 400 artistes obrin les portes dels seus tallers i estudis i porten les seues obres a galeries i centres culturals del districte valencià de Ciutat Vella per a mostrar l'"efervescència cultural" de València en la tercera edició de la Biennal Ciutat Vella Oberta 2017. Estos creadors portaran les seues obres de fotografia, vídeo, pintura, gravat i dibuix, que se sumen a una oferta d'activitats culturals, des d'este dimarts i fins al diumenge 19 de novembre.

Així ho ha anunciat este dimarts en roda de premsa el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel director del certamen, Antonio Barroso i les coordinadores del mateix, Rosario Olangua i Rosa María López.

Ciutat Vella Oberta és una biennal multidisciplinària que pretén "dinamitzar el panorama artístic del casc històric de València". Els veïns, visitants i turistes podran gaudir del treball d'artistes reconeguts i emergents que obriran les portes dels seus tallers, espais expositius i museus del centre històric. "Un espai de reflexió i intercanvi" de tots i obert a tots els públics.

Pérez Pont ha destacat que este certamen sorgeix de l'"efervescència cultural" de la capital valenciana i amb la finalitat de "dinamitzar el centre històric, el barri del Carme", a més de "posar la institució al servei de la cultura i acabar amb el model de cultura institucional".

Antonio Barroso, pel seu costat, ha explicat que un total d'onze galeries i institucions culturals participen en la III Biennal Ciutat Vella Oberta, que fins a diumenge que ve presenta "una àmplia oferta d'activitats culturals en àmbits tan diversos com la fotografia, el vídeo, la pintura, el gravat o el dibuix". A ells se sumen els estudis i tallers d'artistes que s'obrin al públic, la qual cosa reforça l'oferta expositiva d'esta edició amb al voltant de 400 creadors en total.

Seus i activitats de la biennal

Des d'este dimarts, es posen a l'abast del públic la majoria d'activitats, en les seus de la Biennal en l'IVAM, la Fundació Bancaixa, Centre del Carme, Octubre Centre de Cultura Contemporània, Col·legi Major Rector Peset, La Nau Centre Cultural de la Universitat, la Sala Lametro de Metrovalencia, el Museu de Belles Arts, el Cercle de Belles arts i la Llibreria Ramon Llull. Estes últimes quatre instal·lacions són una de les novetats d'esta edició del festival.

Entre les activitats previstes, s'oferiran projeccions de videoart, performances, taules redones amb els artistes, projecció de curtmetratges i mediometratges, una ruta guiada per centres neuràlgics de la cultura a València, i una conferència sobre Umberto Eco a càrrec de Justo Serna, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de València i redactor de la revista 'Turia'.

Concretament, en el Centre del Carme se'n va a poder gaudir de l'obra de 21 artistes on destaca la intervenció d'Anna Ruiz i Giovanni Nardi en el claustre d'entrada del centre. A més, en sala s'exhibeixen els treballs de Díaz Martí, Ramón Espacio, Lisa Gingles, María Aranguren, María Mandingorra, Abel Baguena, María Carbonell, Josep Tornero, Toni Mas, Pierre Louis, Alexandre Knie, Tamara Jacquin, Roberto López, María Gómez Tirado, Joan Martínez, María José Planells, Moisés Piris, María José Marco i Nacho Ruiz.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento