Comunitat Valenciana

Detingudes sis persones que perforaven oleoductes per a sostraure combustible i van causar danys per 7 milions

  • Agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Collet, han detingut sis persones, d'entre 36 i 53 anys, pertanyents a una organització presumptament especialitzada en el robatori de combustible mitjançant la perforació d'oleoductes a Huelva, Cadis, Sevilla i València. Als detinguts se'ls imputen els delictes de robatori amb força, pertinença a grup criminal i estralls, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
Detingudes sis persones per perforar oleoductes per a sostraure combustible
Detingudes sis persones per perforar oleoductes per a sostraure combustible
GC
Detingudes sis persones per perforar oleoductes per a sostraure combustible

L'organització suposadament havia aconseguit sostraure més de 200.000 litres de gasolina i gasoil en oleoductes de Huelva, Cadis, Sevilla i València i es calcula que els danys causats podrien aconseguir un valor de 7.000.000 euros.

L'operació es va iniciar a l'octubre del passat any, quan la Guàrdia Civil va detectar que s'estaven realitzant extraccions de forma il·lícita de combustible en un oleoducte de la província de Castelló. Els agents van poder comprovar l'existència d'un grup de persones que podrien estar realitzant extraccions de gasolina i gasoil, per la qual cosa es va establir un dispositiu de seguiments i control.

Com a conseqüència de l'actuació, els agents han detingut sis perosnas persones en les províncies de València, Cadis i Sevilla i han pogut constatar que l'organització podria haver sostret més de 200.000 litres de combustible al llarg dels dos últims anys, en els quals haurien causat danys que podrien aconseguir un valor de 7.000.000 euros.

"ALT RISC" PER A LA SEGURETAT

L'organització havien ideat un mètode molt sofisticat per a sostraure gasolina i gasoil. Esta pràctica suposava un "alt risc" per a la seguretat pública ja que, per a tindre accés al combustible, la xarxa perforava el tub transportador, la qual cosa podia haver ocasionat una "gran explosió", així com un risc mediambiental pel

vessament de combustible en zona.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt (València), que té decretat en secret de les actuacions. L'actuació ha sigut realitzada per efectius de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló, Sevilla i Algesires.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento