Comunitat Valenciana

Intervenen 36 obres d'art falsificades d'artistes valencians distribuïdes per Espanya i investiguen 32 persones

  • VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)
Escultura atribuïda a Mariano Benlliure
Escultura atribuïda a Mariano Benlliure
GVA
Escultura atribuïda a Mariano Benlliure

El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat Valenciana ha intervingut 36 falsificacions d'obres d'art en diferents ciutats d'Espanya. Es tracta d'una nova operació contra el tràfic d'obres d'art, ja que aquestes peces s'estaven intentant vendre per un valor de 91.000 euros.

En l'operació, de la qual ha informat en un comunicat el Consell, estan sent investigades 32 persones per presumptes delictes d'estafa, contra la propietat intel·lectual i apropiació indeguda. Aquesta operació es va iniciar al juliol de 2017 i ha finalitzat fa tan sols uns dies. Com a conseqüència hi ha obertes diligències en els jutjats d'instrucció de València, Madrid, Barcelona, Múrcia, Llíria, Sant Vicent del Raspeig i Alcoi.

Entre les peces que s'estaven intentant vendre com a autèntiques es troben falsificacions d'obres de Mariano Benlliure, Ignacio Pinazo, Francisco Lozano, José Royo, Luís Feito, Mariano Bertuchi, Julio González i Joan Hernández Pijuán.

Les localitzacions i intervencions de la Policia de la Generalitat han tingut lloc en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, així com a Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Vigo i Santander.

En l'operació ha participat també la Brigada de Patrimoni Històric de Madrid i les prefectures superiors de la Policia de València, Catalunya, Aragó, Andalusia Occidental i Oriental, Galícia i Cantàbria. A més, s'ha demanat assessorament a experts del Museu Sant Pius V de València i tècnics de la Direcció general de Cultura de la Conselleria d'Educació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento