Comunitat Valenciana

Nou empresaris admeten haver finançat al PPCV en l'època de Francisco Camps

  • Els patrons pacten amb la Fiscalia rebaixar les condemnes i així evitar la seua entrada a la presó.
  • Reconeixen pagaments ficticis a la trama corrupta per a sufragar els comicis de 2007 i 2008.
  • El TSJCV notifica hui la fallada del ‘cas Fitur’, amb dos exconselleres del PP en la banqueta.
La exalcaldesa de Valencia Rita Barberá y el expresidente de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en una imagen de archivo.
La exalcaldesa de Valencia Rita Barberá y el expresidente de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en una imagen de archivo.
EUROPA PRESS
La exalcaldesa de Valencia Rita Barberá y el expresidente de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en una imagen de archivo.

La Fiscalia Anticorrupció i els empresaris acusats en les peces del cas Gürtel sobre el finançament il·legal del PP valencià han arribat a un preacord per a confessar els fets a canvi d'una rebaixa de les seues penes que els lliure d'entrar a la presó.

Segons van informar ahir fonts pròximes a la negociació, els sis empresaris que encara no havien pactat amb la Fiscalia –tres ja ho van fer a canvi d'una rebaixa de pena- estaven a punt d signar un acord per a confessar els fets i en els pròxims dies es mantindran reunions de cara a tancar el pacte.

Aquests empresaris són Vicente Cotino Escribá (nebot de l'expresident dels Corts Valencianes, Juan Cotino), Enrique Gimeno Escrig, Tomás Martínez Berna, Rafael Martínez Berna (expresident de la patronal alacantina), Antonio Pons Dols i Gabriel Alberto Batalla Reglada.

A canvi de la seua confessió, la Fiscalia rebaixarà la petició de pena per a ells a menys de 2 anys de presó, amb el que no entrarien a la presó, encara que aqueix principi d'acord està pendent de signar-se.

Les converses entre Anticorrupció i aquests sis empresaris es produeixen després que altres tres ja hagen pactat: Enrique Ortiz, Alejandro Pons Dols i José Francisco Bevià. Aquests acusats van admetre que van finançar de forma il·legal al PP valencià durant l'època de Francisco Camps en campanyes electorals a través de pagaments ficticis a empreses de la xarxa Gürtel a València.

El juí de tres peces de la trama a València començarà al març en l'Audiència Nacional, quan es jutjarà a 20 acusats, entre ells 5 excarrecs del PP de València com Ricardo Costa i Vicente Rambla, per delicte electoral i falsedat en les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 per delicte fiscal. Per aquests fets, la Fiscalia demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Ricardo Costa (llavors secretari general del PPCV), Vicente Rambla (exvicepresident del Govern valencià), David Serra (exvicesecretari del PPCV) i Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV).

D'altra banda, el TSJCV notificarà hui a les parts la sentència del denominat cas Fitur, una altra peça del cas Gürtel jutjada a València en el qual estan acusades les exconselleres de Turisme del PP Milagrosa Martínez i Angélica Such.

Fins a 1,115 milions en les autonòmiques

Segons la investigació, el PPCV va començar a contractar amb Orange Market en 2006. Un any després, va abonar, sense tributar ni comptabilitzar, uns 1,15 milions en les autonòmiques de 2007 i 78.878 euros en les municipals per actes, entre ells un protagonitzat per Rajoy a Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento