Comunitat Valenciana

Rajoy, sobre Rita Barberá: "Era bona, decent i treballadora, amb ganes d'ajudar"

  • Ho va dir en un acte d'homenatge organitzat per la Federació de Municipis i Províncies.
  • Este dimarts se li va atorgar la Clau d'Or del Municipalisme.
  • Rajoy manté que va fer una labor "extraordinària" al capdavant del Consistori de València.
Rajoy ensalza a Rita Barberá en un acto de la Federación de Municipios y Provincias al que acudió la familia de la exalcaldesa fallecida.
Rajoy ensalza a Rita Barberá en un acto de la Federación de Municipios y Provincias al que acudió la familia de la exalcaldesa fallecida.
TWITTER MARIANO RAJOY
Rajoy ensalza a Rita Barberá en un acto de la Federación de Municipios y Provincias al que acudió la familia de la exalcaldesa fallecida.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va elogiar a la exalcaldesa de València Rita Barberá, que va morir el passat mes de novembre a Madrid, al mateix temps que va enaltir la seua "extraordinària" labor al capdavant de l'Ajuntament: "Rita era una persona bona, decent, treballadora i sempre intentava resoldre els problemes de la gent", va assenyalar.

"Crec que aqueixes ganes d'ajudar als altres i d'intentar resoldre els problemes va tenir a veure que fóra tan bona alcaldessa", va dir Rajoy durant la seua intervenció en un acte d'homenatge a la qual va ser alcaldessa de València Rita Barberá durant més de 20 anys, atorgat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). "Era volguda", va incidir.

Aquesta institució local ha concedit a Barberá a títol pòstum la Clau d'Or del Municipalisme, distinció que fou arreplegada pels familiars de l’exsenadora, entre d’altres, les seues tres germanes María José, Carmen i Asunción.

En declaracions als periodistes a la seua arribada, van contestar un sí rotund en ser preguntades si estan satisfetes amb l'homenatge. Per la seua banda, el grup municipal popular en l'Ajuntament de València considera "més que merescut" el reconeixement "cap a qui per a tots nosaltres sempre serà l'Alcaldessa d'Espanya".

Els membres del grup municipal popular, en un comunicat, es van manifestar "profundament orgullosos i emocionats" per la concessió, a títol pòstum, de la Clau d'Or del Municipalisme a Rita Barberá "per la seua defensa dels interessos generals de les Entitats Locals espanyoles".

Per als populars valencians, Rita Barberá serà recordada sempre "com a la nostra alcaldessa i l'alcaldessa d'Espanya", i van manifestar la seua satisfacció per la iniciativa de la FEMP, "la institució des d'on Rita Barberá va fer una defensa a carta total de tots els governs locals, als quals sempre va valorar com a fonamentals per a garantir la prestació dels serveis, en igualtat de condicions, per a tots els espanyols".

Per als populars, la distinció resulta doblement important "perquè és el màxim reconeixement que ofereix la FEMP i perquè li l'atorguen els qui van ser els seus iguals, els alcaldes i regidors de tota Espanya" i van destacar que durant l'acte es posara en valor la trajectòria vital i política de la qual fóra Alcaldessa de València durant 24 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento