Comunitat Valenciana

Natxo Costa assegura que el model Port Mediterrani no és el del Consell però si compleix amb la llei no es podran oposar

  • El director general de Comerç, Natxo Costa, ha afirmat aquest dilluns que no es desdiu en la seua oposició a Port Mediterrani perquè és un projecte contrari al model de proximitat i urbà que segueix defenent el Consell, encara que ha admès: "Si presenta un projecte que compleix amb totes les característiques legals, evidentment no ens podrem oposar".
Imatge inicial del projecte de centre Port Mediterrani
Imatge inicial del projecte de centre Port Mediterrani
PUERTO MEDITERRÁNEO
Imatge inicial del projecte de centre Port Mediterrani

Costa, després de participar en la presentació de l''Enquesta d'hàbits de consum 2017', ha aclarit sobre aquest tema que no es desdiu en les seues declaracions d'oposició a Port Mediterrani i ha afirmat que "no va haver-hi correcció" perquè el projecte que es coneixia està "rebutjat" per part del Consell i "el que no es coneix, no ho coneixem".

En eixe sentit, ha aclarit que "s'ha de diferenciar la part legal de la política" i ha insistit que "el que hem dit tots és que ha d'ajustar-se a la legalitat i, evidentment, si compleix la legalitat, la complirà".

No obstant açò, ha insistit que, amb independència que complisca la legalitat, el model que representa Port Mediterrani està "clarament exclòs del compromís ferm" que té el Consell "amb les xiquetes i mitjanes empreses i amb el comerç de proximitat i urbà".

En eixa línia, ha assenyalat que l'empresa ha de presentar un projecte que ja no està qualificat com a Actuació Territorial Estratègica (ATE) i si presenten un de nou hauran de complir amb la legalitat. Així, ha explicat que en primer lloc açò passa perquè l'Ajuntament de Paterna aprova la seua viabilitat des del punt de vista urbanístic i després s'haurà d'analitzar el seu impacte ambiental.

Per tant, ha constatat: "Hi ha una sèrie de decisions que s'han de presentar en els tràmits en els quals els responsables polítics de cada moment hauran de decidir si accepten o no". "Jo no em desdic en les meues afirmacions que no és el model que defenc i tinc la garantia que el Consell, en la seua primera reunió del Pacte del Botànic de 7 de juliol de 2015, va apostar de forma inequívoca pel comerç de proximitat i el xicotet comerç", ha recalcat.

MODEL QUE ARRIBA "TARD"

A més, ha assenyalat que s'han de tindre en compte els últims estudis sobre l'evolució de les grans superfícies comercials a València, i a Espanya i als Estats Units perquè en funció d'aquests informes es pot afirmar que el model de macro centre comercials fora de la ciutat "arriba uns quants anys tard" per l'arribada de la venda online.

Així mateix, ha aclarit que quan es parla de grans inversions s'ha d'analitzar la creació de llocs de treball nets perquè l'obertura d'aquest macro centre pot suposar el tancament de tendes de les mateixes marca pròximes.

Costa ha recalcat que aquest projecte "portaria una competència ferotge que 'canibalitzaria' la resta d'operadors que ja estan implantats i que algun d'ells no tenen amortitzades les seues inversions". "Quan es parla de grans inversions cal veure els que es queden pel camí", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento