Comunitat Valenciana

L'habitatge s'encareix un 9,2% a València durant l'últim any

  • El preu mitjà del metre quadrat se situa en 1.289 euros en el segon trimestre. 
  • En nou dels 19 districtes, el preu dels pisos ha augmentat per sobre del 10%. 
  • A diferència de Madrid, en la ciutat de València encara hi ha barris on els preus cauen. 
  • En el conjunt d'Espanya, el preu de l'habitatge va augmentar un 6,6% en el segon trimestre.
Edificio de viviendas
Edificio de viviendas
CEDIDA - Archivo
Edificio de viviendas

La recuperació del mercat immobiliari va començar amb el repunt en la compravenda d'habitatges i es consolida ara en una nova fase: l'increment dels preus. En el cas de la ciutat de València, comença també a mostrar creixements significatius en algunes zones, amb un increment mitjà del preu en la capital del 9,2% en el segon trimestre d'enguany respecte al mateix període de 2017.

Així ho posa de manifest la dada provisional de l'estadística Tinsa IMIE Mercados Locales, que indica que el preu de l'habitatge acabat (nova i usada) es va incrementar a Espanya un 6,6% en aquest període, fins als 1.328 euros per metre quadrat, impulsat pel “dinamisme” de capitals com Madrid (18,9%), Màlaga (15,8%), Palma de Mallorca (12,9%) i València (9,2%).

El preu mitjà a Espanya s'ha recuperat un 10,9% des del mínim que va marcar en el primer trimestre de 2015 i segueix estant un 35,2% per sota del nivell de 2007. Per comunitats, el preu es va incrementar especialment a Madrid (15,5%), Navarra (10,5%) i La Rioja (10,1%), mentre va baixar a Castella-la Manxa (-0,7%), Galícia (-2,2%) i Extremadura (3,4%). La Comunitat Valenciana va registrar un encariment mitjà del 3,9% durant aquest període, segons arreplega l'informe.

Increments per sobre del 10% en València

La ciutat de València comença també a mostrar creixements significatius en algunes zones. En nou dels 19 districtes s'han registrat en el segon trimestre increments interanuals per sobre del 10%, amb Benimaclet (+16,7%), Camins al Grau (+16,3%) i Campanar (+15,4%) com les zones amb les pujades més intenses.

A diferència del que ocorre a Madrid, a València encara hi ha barris on els preus segueixen caient o estan estabilitzats. En aquest últim capítol s'inclouen districtes com Poblats de l’Oest, on el preu de l'habitatge va caure un 8,6% i Benicalap (-7,8%) i altres dos més prop de l'estabilització: l’Olivereta (-0,8%) i Jesús (0,4%).

El districte més car de València és Ciutat Vella, amb 2.177 euros el metre quadrat, seguit de l’Eixample (2.199) i el Pla del Real (1.942). Els més barats coincideixen amb els quals menys s'encareixen: Jesús (932 euros), l’Olivereta (903 euros) i Poblats de l’Oest (682 euros).

Vuit mesos per a vendre una casa 

El termini mitjà de venda d'un habitatge a Espanya, un indicador que posa en relació l'oferta d'habitatges amb el ritme de compravendes, es retalla en el segon trimestre fins a 8 mesos, enfront dels 8,3 mesos del trimestre anterior. Les províncies amb els terminis més curts són, al costat de Ceuta i Melilla, Madrid (3,5 mesos), Las Palmas (4,9 mesos), Santa Cruz de Tenerife (5,5 mesos), Navarra (5,6 mesos) i Saragossa (5,7 mesos). En l'extrem contrari, destaquen Cantàbria (15,1 mesos), Salamanca (14,7 mesos) i Ourense (14,4 mesos).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento