La falta de llits agreuja les esperes a urgències del Mar

  • Denuncien retards de nou hores per ser atès per una punta en la demanda d’operacions.
  • També hi ha un problema amb el servei de radiologia i errors de triatge.
Joan Miquel Martínez esperava ahir ser derivat a l’Hospital de Sant Pau per una operació a cor obert.
Joan Miquel Martínez esperava ahir ser derivat a l’Hospital de Sant Pau per una operació a cor obert.
Joan Miquel Martínez esperava ahir ser derivat a l’Hospital de Sant Pau per una operació a cor obert.
L’Hospital del Mar , depenent de l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (
IMAS), té demores reconegudes en el temps d’espera del servei d’Urgències de
fins a quatres hores. Hi ha usuaris que en
denuncien vuit i nou hores.

És un problema de falta de llits quirúrgics (preoperatoris), al que s’afegeixen disfuncions en el servei de radiologia, una punta de demanda d’ingressos pel canvi de temps i un excés de zel d’algun infermer "en el sistema de priorització" dels usuaris que s’esperen a Urgències, segons admet un portaveu de l’IMAS.

Investigació oberta

Les demores són més altes, denuncia Joan Miquel Martínez, que dilluns va entrar a Urgències amb un volant d’atenció urgent del seu cardiòleg i no va ser ingressat fins nou hores després. "Ara, està a l’espera de ser operat a cor obert". En aquest cas, l’IMAS ha obert una investigació d’un possible error en el triatge.

"Va haver de venir el meu cardiòleg a cridar-los l’atenció pel mal servei que estava rebent", va explicar ahir Martínez. De fet, ja era la tercera vegada que aquest pacient anava al servei d’Urgències de l’Hospital del Mar en pocs dies perquè l’ingressessin.

Finalment, dilluns, el van hospitalitzar, però assegura que va estar més de cinc hores en una llitera al passadís, "fins que em van derivar a una habitació".

Una altra usuària, Rosa Maria Díaz, explicava ahir que, "per tercer dia consecutiu" esperava ser atesa a Urgències. A prop, Antònia Sánchez ho corroborava: "Avui ja porto tres hores, si això no és col·lapse...".

Sublevació de malalts

La nit de dilluns a dimarts, la sala d’espera del servei d’Urgències de l’Hospital del Mar era una olla a pressió. "Davant l’allau de protestes", explicava ahir Joan Miquel Martínez, "un zelador o infermer es va posar nerviós i va estar a punt de provocar incidents més greus", quan va voler buidar de gent la sala. Van ser els propis usuaris que, "tot i portar alguns entre cinc i vuit hores d’espera", van optar per "abandonar les instal·lacions".

L’Institut Municipal d’Assistència Sanitària, que no té constància de cap queixa la nit de dilluns, aconsella als afectats que utilitzin el servei d’Atenció a l’Usuari, amb un apartat de queixes a través del correu webinfo@imas.imtm.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento