Comunitat Valenciana

Les universitats públiques es personaran en el procediment de les beques per l'"interès legítim" dels seus estudiants

  • Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana tenen previst personar-se en el procediment judicial que ha suposat la paralització de beques universitàries arran del recurs interposat per la Universitat Catòlica de València (UCV) amb la finalitat de defensar l'"interès legítim" dels seus alumnes, han confirmat fonts acadèmiques.

El procediment va començar quan la UCV va recórrer la decisió de la Generalitat d'excloure de les seues beques alumnes de les institucions privades i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va decidir la paralització cautelar de les beques generals de l'administració del curs passat, així com de les de no abandonament.

Davant d'esta situació, les institucions d'educació superior públiques té la intenció de personar-se per a "defensar els interessos" dels seus estudiants, una cosa que també faran en un altre procés, el del recurs contra la resolució del Consell que els alumnes de titulacions de Ciències de la Salut d'universitats privades facen pràctiques en hospitals públics.

Sobre esta qüestió s'ha pronunciat este dijous el rector de la Universitat d'Alacant (UA), Manuel Palomar, qui ha asseverat que esta entitat es presentarà en el procediment pels recursos interposats per la Universitat Catòlica.

Colomar -que s'ha manifestat en estos termes a preguntes dels periodistes este dijous en la inauguració oficial del curs acadèmic en la UA- ha assenyalat que "estan en procés" per a portar a terme esta personació "en les dues extensions dels recursos del TSJ" i que previsiblement la presentaran demà divendres.

Alhora, ha assenyalat que han pres esta decisió "per l'interès legítim" dels estudiants de la Universitat d'Alacant.

En termes similars, fonts de la Universitat de València (UV) han confirmat també la personació en defensa de les ajudes i les pràctiques que es presten als seus alumnes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento