Testimonis de l’Iran

Aquesta retrospectiva de fotografies de Bahman Jalalila mostra la història evident i oculta del seu poble: des de les guerres i revolucions fins als deserts.
Pescadors (1974-80), de Bahman Jalali (B. Jalali).
Pescadors (1974-80), de Bahman Jalali (B. Jalali).
Pescadors (1974-80), de Bahman Jalali (B. Jalali).
Bahman Jalali és testimoni actiu de la cultura iraniana contemporània no només per la seva obra artística sinó també pel seu important paper en la conservació, estudi i transmissió del patrimoni fotogràfic del seu país.Als seus 63 anys, és la figura de més edat de la jove generació de fotògrafs iranians. Aviat es va interessar per les tècniques, la història i la projecció de la fotografia a l’Iran. Tant és així que és considerat com un dels primers fotògrafs d’aquest país en concebre la fotografia com a art, acostant-la al gran públic.

La Fundació Antoni Tàpies acull ara una exposició on recull tota la diversitat del treball de Jalali, amb una àmplia selecció de les seves fotografies documentals.

‘Dies de sang, dies de foc’

Sobresurten les excepcionals sèries Dies de sang, dies de foc (Teheran, 1978-1979), en què l’artista mostra la revolta popular contra el Shah, la revolució i la història de Khorramshahr, la ciutat iraniana destruïda i ocupada pels iraquians durant la guerra que va enfrontar aquests dos països al llarg de vuit anys, a la dècada dels 80.

* Fundació Antoni Tàpies (c/Aragó, 255). Fins al 9 de desembre, de 10 a 20 h. 6 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento