Els toxicòmans de Porta es desplacen a sis barris propers

A Prosperitat, Verdum, Turó de la Peira, Roquetes, Vall d’Hebron i Sant Andreu. Avui es decideixen les noves narcosales.
El mapa del consum de droga de Barcelona, que es va modificar notablement amb el tancament de Can Tunis, ha tornat a canviar, segons sembla, arran del desplegament dels Mossos d’Esquadra. Si fa gairebé un any i mig, alguns barris com el de Porta van notar un augment considerable del nombre de consumidors d’heroïna, ara semblen haver retornat a la normalitat, segons va informar ahir el president de l’Associació de Veïns de Porta, Laurio Perdiguero.

Als entorns

La majoria dels consumidors d’heroïna que venien fins ara a comprar a Porta no han anat gaire lluny a buscar la seva droga.

Segons fonts policials, molts d’ells s’han dispersat pels barris de l’entorn, com Prosperitat, Verdum, Turó de la Peira, Roquetes, Vall d’Hebron i Sant Andreu. Com que no han anat tots al mateix barri, l’impacte que han patit aquests punts no ha estat tan fort com el que va patir Porta amb el tancament de Can Tunis.

Un 10% menys

Perdiguero, que porta molt de temps lluitant per reduir el consum de droga a Porta, va explicar que «només hi ha entre 15 i 20 drogoaddictes» que vénen a comprar la mercaderia, però ja no se la injecten al barri. Perdiguero, que va recordar que fa uns mesos hi havia alguns consumidors que es quedaven a dormir al barri, va apuntar que el consum s’ha reduït en un 10% i que això ha calmat els veïns d’aquesta zona de Nou Barris.

Amb pals contra ells

La situació de la droga va posar fa uns mesos en peu de guerra el barri de Porta. Una trentena de veïns s’ajuntaven amb pals per les nits per evitar que hi entressin els toxicòmans. Ara, la major presència policial ha assossegat els ànims.

Aprovació de noves narcosales

La Comissió de Govern de l’Ajuntament intentarà aprovar avui el nou pla de drogues de Barcelona. Aquest pla, que ahir al vespre encara no tenia l’acord del tripartit municipal, fixarà a quins barris s’instal·laran els nous equipaments per atendre als toxicòmans. De moment, ja se sap que Nou Barris en tindrà un i, possiblement, Sant Martí, també.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento