Santa Coloma de Gramenet farà públic el patrimoni dels seus regidors

  • Difondran, de forma voluntària, els béns a la web municipal.
  • L'alcaldessa va declarar un chevrolet i 950 euros en dos comptes.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va fer un pas més dijous per intentar garantir la màxima transparència de l’administració local, després que esclatés el cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística.

Al Ple municipal de dilluns s’aprovarà una proposta per tal de fer públic el patrimoni dels regidors per fer una "foto fixa" de les seves propietats en el moment en què van prendre possessió del càrrec l’any 2007 i una altra quan abandonin l’Ajuntament. Serà una declaració "voluntària", però Parlon ja té el compromís dels 17 regidors socialistes.

De fet, ella va mostrar ahir la declaració patrimonial que va fer el juny del 2007, quan va accedir al consistori (hi figura un chevrolet, un compte amb 350 1, un altre amb 600 1 i un pla de pensions). Parlon va explicar que aquesta iniciativa obeeix al "compromís amb la transparència" i a la voluntat de "governar amb parets de vidre", des que va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa després del cas Pretòria, en el que figuren com imputats l’exalcalde Bartomeu Muñoz, i l’exegidor d’Urbanisme, Manuel Dobarco.

La declaració es publicarà a la web municipal a partir del maig i s’hi mantindrà fins dos anys després que els regidors deixin el càrrec. L’alcaldessa va fer una crida a l’oposició (PP, ICV-EUiA i CiU) perquè s’hi sumi, però volen estudiar abans la proposta.

Tots els càrrecs electes estan obligats a presentar la declaració patrimonial, però fins ara es guardava en un registre i el seu accés era molt limitat. També es fa una declaració patrimonial cada cop que hi ha una "modificació substancial" i quan abandonen l’Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento