Comunitat Valenciana

El Consell estudia mesures com flexibilitzar les fórmules de pagaments per a salvar Cierval

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Logo de Cierval
Logo de Cierval
EUROPA PRESS
Logo de Cierval

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha indicat este dimarts que la Generalitat estudia flexibilitzar les fórmules de pagaments perquè la Confederació d'Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) puga fer front als més de 700.000 euros que li reclama la Generalitat per un deute derivat d'una resolució judicial arran d'uns cursos de formació que finalment no van arribar a realitzar-se, el que va suposar la devolució de les ajudes.

Tot i això, el conseller ha remarcat que qualsevol decisió que adopte el seu departament per a reduir l'impacte econòmic sobre les organitzacions empresarials valencianes es farà "dins de la llei".

Així ho ha indicat Soler als mitjans de comunicació, després de conèixer-se que la Generalitat ha rebutjat un segon ajornament a la patronal autonòmica Cierval del pagament d'un deute derivat d'una resolució judicial i que ha d'abonar abans del dia 20 de desembre. En cas de no prendre's mesures, el president de Cierval, José Vicente González, que ha acompanyat el titular d'Hisenda, ha advertit que perilla l'estabilitat econòmica de la patronal.

Concretament, l'impacte en els comptes de Cierval per impagats puja a milió i mig d'euros, dels quals només en quotes que no han pagat en el seu temps sumen més de 700.000 euros i la resta de muntant és pels convenis realitzats.

González ha volgut "deixar clar" que "zero euros" d'este deute s'han produït en la pròpia patronal, sinó que es tracta de compromisos de les provincials Coepa (Alacant) i CEC (Castelló). Tot i això, ha explicat que Cierval ha sigut declarada "responsable subsidiària" d'estos deutes que s'han originat perquè "la Generalitat ha procedit a fer minusvaloracions en les liquidacions de convenis que tenien i que considera que no estan prou justificats".

"Es tracta de convenis en els quals Cierval no ha participat de cap manera i s'ha limitat a rebre els fons de la Generalitat i a repartir-los d'acord amb les quantitats que posava que anaven a ser executats per les organitzacions i que després, segons la Generalitat i en algun cas segons els jutges, no han sigut executats correctament", ha sostingut el president de la patronal autonòmica.

CIERVAL: "NO HEM FET RES"

Per esta raó, ha subratllat que l'autonòmica "no ha fet res" i, pot tant, es tracta d'una interpretació de la llei amb la qual no està d'acord perquè, segons la seua opinió, "no sembla lògic que carreguem amb coses que no hem tingut absolutament cap intervenció més que fer de col·laboradors de la Generalitat, rebre i firmar convenis i repartir-ho". "Este és el cas real", ha remarcat.

Ha manifestat que per a assegurar la viabilitat i el funcionament de les organitzacions necessiten "temps" per a fer front a estes càrregues, donada la situació econòmica de les patronals d'Alacant i Castelló que "no poden afrontar ni als compromisos amb Cierval".

En este sentit, ha demanat a Soler endarrerir el termini del 20 de desembre per a permetre'ls "donar tots els passos per a estructurar les coses com Déu mana". "La nostra obligació és que les organitzacions empresarials funcionen correctament i salvar la situació d'una manera ordenada", ha indicat.

GARANTIES

Per la seua banda, Soler ha manifestat que des del Consell són "conscients" de la importància de les organitzacions empresarials en la vida econòmica, política i social valenciana. Per tant, ha subratllat que el seu departament farà "tot el que estiga dins de la llei per a solucionar o reduir l'impacte que això puga tindre en les organitzacions".

"Estem convençuts que d'ací al dia 20 hi ha coses que podem fer i presentar garanties i guanyar temps, però el mandat de la llei és clar sobre esta qüestió i nosaltres fora de la llei no podem fer res", ha insistit el conseller.

La llei determina que, en el cas de deutes tributaris superiors als 18.000 euros, les persones físiques i jurídiques han d'aportar garanties si volen accedir a l'ajornament de l'abonament. Estes garanties es poden concretar en un aval, fiança-solidària o crèdit-caució. També es pot acordar el fraccionament de l'abonament que, normalment, pot arribar als quatre anys.

Insistit per les alternatives que estudia el seu departament, Soler ha manifestat que no sol es tracta de prestar garanties, sinó de "fórmules de pagaments". "Tot això sí que permet a les organitzacions fer-se càrrec del tema amb una certa comoditat perquè si no podran crear un problema d'impagament claríssim. Per tant, tant en el procediment per a facilitar les garanties com en la manera de pagar podríem ser flexibles", ha indicat.

De fet, ha remarcat que estan oberts "a tot" i no es tanquen a "res", però "dins de la llei sempre", ha assenyalat Soler, en ser preguntat per si de cas entre estes actuacions la Conselleria s'ha plantejat la possibilitat de compensar el deute amb l'avançament que van a percebre de la subvenció corresponent a 2017.

Soler ha mostrat la seua preocupació per la situació de Cierval ja que ha insistit que una societat del segle XXI han de tindre organitzacions empresarials "fortes i que siguen autèntics partners" a l'hora de conformar el diàleg social.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento