La tuneladora de l'AVE inicia a l'Eixample tres anys d'obres

  • Arriben les peces de la màquina que perforarà entre Sants i La Sagrera.
  • El 20% dels grans treballs d'estiu a la via pública estan pendents.

Mentre la majoria d’obres d’estiu ja s’acaben, l’Eixample es prepara per assumir una tardor amb intervencions de gran envergadura i els problemes de trànsit que se’n derivaran. A hores d’ara, les parts que conformaran la tuneladora del TGV ja han arribat a Barcelona i en un mes començarà a foradar des de Sants fins a La Sagrera. El túnel s’enllestirà en tres anys.

«La tornada de l’estiu serà tranquil·la», afirma el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, però no tant a l’Eixample, on hi haurà problemes de trànsit per les obres al carrer Mallorca, prop de la Sagrada Família. Actualment, s’estan duent a terme treballs davant mateix del temple i davant l’escola Octavio Paz.

Durant el període estival s’han pavimentat 122.000 m2, entre els quals hi ha vies tan freqüentades com la Ronda Litoral, el carrer Muntaner o la plaça Universitat.

A hores d’ara, Barcelona ha acabat prop del 80% de les obres que tenia previstes per a l’estiu. Fins al 14 de setembre, però, continuarà la reducció de carrils del carrer Balmes i l’eixamplament de les voreres, la interconnexió del col·lector de la Diagonal o d’altres obres arran de l’arribada de l’Alta Velocitat, tant a La Sagrera com a la Sagrada Família.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento