Comunitat Valenciana

C's usarà "tota l'artilleria política" contra Marzà si el decret de plurilingüisme suposa "una immersió camuflada"

  • El portaveu de Ciutadans (C's) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha assegurat este dimecres que la seua formació utilitzarà "tota l'artilleria política" contra el conseller d'Educació, Vicent Marzà, si el nou futur decret de plurilingüisme suposa "un sistema d'immersió lingüística camuflat que penalitza a la gent que utilitza el castellà".

Així ho ha indicat Marí als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, en ser preguntat pel futur nou decret de plurilingüisme de la Comunitat Valenciana que preveu eliminar les línies lingüístiques en castellà i en valencià per un sistema anomenat Plurilingüe Dinàmic, que introduïx sis nivells de competència en llengües que van del Bàsic 1 a l'Avançat 2.

Sobre esta qüestió, el síndic de C's ha puntualitzat que mantindrà una reunió amb el titular del departament d'Educació perquè els explique en què consistix este decret i poder analitzar-ho "amb tranquil·litat". "Una vegada tinguem tot detallat extraurem conclusions", ha indicat Marí, qui, tot i això, ha puntualitzat: "Si és una immersió lingüística camuflada per a penalitzar a la gent que utilitza el castellà, utilitzarem tota l'artilleria política contra Marzà".

En este sentit, ha indicat que si realment el Consell aposta per un sistema plurilingüe C's podrà "anar agafats de la mà" amb l'executiu valencià, però "si Marzà busca disfressar això per a penalitzar a la gent que utilitza el castellà dient que va a potenciar l'aprenentatge de l'anglès a aquells que sol utilitzen el valencià, ja li dic jo que malament i no ens n'anem a trobar", ha tancat Marí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento