Comunitat Valenciana

La Generalitat i Foment mantindran reunions sobre l'AP-7 i el Pla de Rodalies

  • S'han plantejat 10 connexions que precisa l'autopista a la Comunitat una vegada siga lliure i gratuïta.
Trens de Cercanias en l'Estació del Nord de València, trens, renfe, rodalies,
Trens de Cercanias en l'Estació del Nord de València, trens, renfe, rodalies,
EUROPA PRESS
Trens de Cercanias en l'Estació del Nord de València, trens, renfe, rodalies,

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que divendres que ve, 30 de novembre, es reunirà amb el secretari General d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, per a "estudiar el document elaborat per la Conselleria que planifica les connexions que necessitarà l'AP-7 a la Comunitat Valenciana una vegada que siga lliure i gratuïta a partir del 31 de desembre de 2019, com ho ha indicat el propi ministre de Foment", ha assenyalat la consellera en un comunicat de la Generalitat.

Per a la consellera, "és necessari anticipar-se i començar ja a treballar en les connexions que necessitarà l'AP-7 al llarg del territori". Així, Salvador ha recordat que en el document presentat a Foment "s'han plantejat 10 connexions que precisa la Comunitat, per açò, espera poder avançar el treball i acordar els enllaços per a poder anticipar-se al 31 de desembre de 2019".

En aquest sentit, la consellera ha indicat que els accessos a l'AP-7 "són una reivindicació llargament demandada pels agents socials i econòmics de les comarques per on travessa l'AP-7 per al seu desenvolupament social i econòmic".

D'altra banda, la consellera ha informat que, el pròxim dia 5 de desembre, es reunirà la comissió de seguiment del Pla de Rodalies entre la Generalitat i el Ministeri de Foment.

Aquesta reunió, ha indicat Salvador, "servirà per a conéixer la planificació i l'estat d'execució del Pla, així com abordar de forma concreta qüestions com els problemes que està patint el servici de rodalies, especialment en la C6". Així, la consellera ha mostrat "tota la seua solidaritat" amb els usuaris d'aquesta línia que "ha tornat a ser objecte de nous incidents".

Com ha indicat Salvador, la Generalitat va consensuar el Pla de Rodalies amb l'anterior Govern i ha advertit que el propi document "evidenciava un dèficit inversor de 160 milions d'euros per a poder solucionar les manques que pateix la xarxa de Rodalies i que són falta de freqüències, problemes de fiabilitat en la prestació del servici, 27 punts de velocitat limitada, trams saturats on tan sols cap un tren, 48 passos a nivell, poblacions sense servicis, instal·lacions de seguretat obsoletes, insuficient accessibilitat, falta de trens i els que hi ha són molt vells, etc".

En conseqüència, ha conclòs la consellera, "en aquesta reunió també s'abordaran totes les qüestions i objectius previstos en el Pla de Rodalies i es demanarà informació sobre la consignació en els Pressupostos Generals de l'Estat que encara s'han d'aprovar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento