La Mercè s’amplia al Fòrum i a Santa Caterina

El cartell de la festa vol expressar la integració dels nouvinguts. Les festes de la Mercè guanyen nous espais aquest any.
Cartell de l’edició d’enguany.
Cartell de l’edició d’enguany.
Foto
Cartell de l’edició d’enguany.
Amb el precedent del Primavera Sound, el Fòrum acollirà diversos concerts i s’hi podrà sentir música electrònica fins a les cinc de la matinada.

L’entorn del nou mercat de Santa Caterina, que s’inaugurarà oficialment el 22 de setembre, serà l’escenari d’una trobada d’artistes de carrer. Ocuparan l’avinguda Cambó i la nova plaça Joan Capri.

La Mercè d’enguany també recupera un dels seus antics escenaris amb el Gran Circ de la Ciutadella, que compartirà el parc amb el festival cultural PulgasMix. S’hi congregaran companyies de circ, dissenyadors i espectacles. Seran prop de 500 activitats que ocuparan 20 punts per tota la ciutat.

Acampats al Tibidabo

El Campament de la Pau, que va portar joves de tot el món a la platja annexa al Fòrum l’any passat, torna per la Mercè. Les faldes del Tibidabo, al costat de Vallvidrera, acolliran joves de les ciutats agermandades –Perpinyà i el Rosselló– durant 15 dies.

Una noia cubana, filla d’un industrial català que va emigrar a l’Havana, serà la imatge de la Mercè 2005. L’autor, l’argentí América Sánchez, diu: «Representa la gent que s’està integrant a la ciutat».

Sánchez, que viu a Barcelona des de fa 40 anys, va explicar que la dona, que es diu Mercè de segon nom, li va regalar la foto retocada feta el 1975 a Cuba, quan tenia 15 anys. Sobre els cartells d’anys anteriors, va afirmar: «No els entenia gaire; s’havia de fer alguna cosa més directa».

Què et sembla...

...el cartell de la Mercè? Escriu-nos per correu electrònic a noesven@20minutos.es, o per fax al 93 470 62 57

Mostrar comentarios

Códigos Descuento