Comunitat Valenciana

Un jutge de València obliga a una ordre religiosa a facilitar les dades d'un possible xiquet robat

  • La resolució insta a una ordre religiosa, a un metge, a un hospital i a una fundació a facilitar la informació a l'interessat.
  • El possible xiquet robat demana conèixer la identitat dels seus pares.
  • Va nàixer en l'Hospital Verge del Consol de València després de romandre la seua mare asilada en el Sant Zel del carrer Jesús.
  • En aqueixa institució, segons l'advocat de la víctima, hi havia "coaccions i pressions" perquè embarassades solteres donaren als seus fills en adopció.
Ciudad de la Justicia de Valencia
Ciudad de la Justicia de Valencia
EUROPA PRESS
Ciudad de la Justicia de Valencia

El Jutjat de Primera Instància número 8 de València ha obligat a una ordre religiosa, a un metge, a un hospital i a una fundació a facilitar les dades d'un possible xiquet robat.

Així consta en la resolució, que respon a la sol·licitud registrada pel presumpte xiquet robat, qui va demanar conèixer els seus orígens biològics, la identitat del seu pare i de la seua mare, fins i tot encara sense comptar amb el consentiment dels mateixos. 

Segons ha explicat el lletrat del sol·licitant, Enrique Vila, la "novetat" de la resolució és que s'obliga a donar les dades no solament a l'hospital on es va produir el part, sinó també a l'ordre religiosa de les Mercedàries. 

El reclamant va nàixer en l'Hospital Verge del Consol de València i la seua mare biològica estava asilada durant l'embaràs en el Sant Zel, del carrer Jesús, ha explicat el lletrat. 

En aquesta institució religiosa, ha agregat, "s'acollia a mares embarassades, la majoria solteres, algunes de les quals en l'actualitat relaten suposades coaccions i pressions per a lliurar als seus fills en adopció. Alguna d'elles també ha relatat com va arribar a reclamar al seu fill en diverses ocasions després del part, sense haver donat el seu consentiment per a l'adopció, sense que se li retornara el bebé". 

Així, l'advocat estima que "hi ha indicis de suposat robatori de xiquets en aquesta institució religiosa, sense que no obstant açò s'haja pogut demostrar en tribunals fins avui cap fet delictiu", ha aclarit.

Les religioses Mercedàries que regentaven aquesta institució, que en l'actualitat tenen la seua seu central a Granada, "es neguen a facilitar dades de les mares biològiques, incomplint l'article 39 de la Constitució i l'article 180 del Codi Civil, que reconeix aquest dret als fills adoptats", ha lamentat. Alguns afectats, ha afegit Vila, "sospiten que aquest obscurantisme en els arxius religiosos tracte d'ocultar suposades irregularitats en les adopcions i adjudicació de xiquets".

Obrir els arxius de l'Església Catòlica

El lletrat espera que aquesta "pressió judicial" a les institucions religioses "aconseguisca per fi que l'Església es decidisca a obrir els seus arxius en els quals consten la identitat del 80% de les mares biològiques de molts adoptats i xiquets robats que busquen a les seues famílies".

"La resolució judicial és modèlica, arreplega l'esperit de la llei, i és suficientment àmplia i concisa perquè, si s'aconsegueix executar per la Generalitat, el meu client trobe a la seua mare biològica i conega la història de la seua adopció i si és un xiquet robat més", ha postil·lat l'advocat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento