Comunitat Valenciana

VALC critica que l'Exèrcit estiga present en la fira d'oci infantil Expojove

  • Han manifestat que no participaran en el pròxim Expojove si les forces armades "continuen formant part" de l'esdeveniment.
  • "Les qüestions han d'estar en mans de les vertaderes agències i ONGs humanitàries”, assegura la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas.
  • “L'Exèrcit és incompatible amb que Expojove siga un espai d'educació. Perquè les armes no eduquen, les armes maten", explica l’edil Berto Jaramillo.
Miembros de València en Comú en Expojove
Miembros de València en Comú en Expojove
VALÈNCIA EN COMÚ
Miembros de València en Comú en Expojove

València en Comú ha criticat la presència de l'Exèrcit en Expojove amb un stand que, en la seua opinió, ofereix "una imatge edulcorada" de les forces armades ja que les presenta com "una opció professional més" i com una "possibilitat d'oci per als més xicotets" sense "aprofundir en el missatge que es transmet de la resolució de conflictes amb les armes" que veuen "completament contrari amb els valors socials i de convivència".

Mitjançant un comunicat, han denunciat que l'Exèrcit pretén "potenciar l'eufemística 'cultura de la defensa' i l’'esperit militar' entre la joventut per a millorar la seua imatge pública i pal·liar les seues dificultats cròniques de reclutament". Així, han manifestat que no participaran en el pròxim Expojove si les forces armades "continuen formant part" de l'esdeveniment.

Des de la formació han subratllat que aquest tipus de stands "s'oposen al que afirma la LOMCE", que "s'inspira en l'educació per a la prevenció de conflictes i per a la seua resolució pacífica, així com la no violència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social".

“Ni tan sols la Unitat Militar d’Emergències”

"Els valors que transmeten les institucions militars: l'obediència, la disciplina, el patriarcat, el androcentrisme i especialment, el recurs a la violència com a mètode per a resoldre conflictes, contradiuen els valors de pau i diàleg que han de regir l'educació de la joventut".

Per a la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas, "no es pot acceptar la presència de l'Exèrcit en Expojove, ni tan sols amb la denominada com a Unitat Militar d'Emergències". "Les qüestions han d'estar en mans de les vertaderes agències i ONGs humanitàries. La gestió d'incendis ha d'estar en mans dels vertaders cossos de bombers. No es pot tolerar la militarització dels serveis públics", ha reivindicat.

Campanya Desmilitaritzem l'Educació 

Per la seua banda, el regidor de Joventut, Berto Jaramillo, ha defensat, "des del convenciment que la missió de les institucions i agents educatius és el foment de la convivència i diversitat", que "Exèrcit i educació són dos conceptes manifestament antagònics".

L'edil ha lamentat que es "dedique diners públics a la promoció de l'Exèrcit, del militarisme i de la cultura del reclutament i millora de la imatge de les Forces Armades".

"Per tot açò, des de València en Comú ens vam sumar a les peticions de la campanya Desmilitaritzem l'Educació sobre que l'Exèrcit no hauria d’estar present en Expojove. Ni la guerra és un joc, ni els exèrcits són humanitaris. L'Exèrcit és incompatible amb que Expojove siga un espai d'educació. Perquè les armes no eduquen, les armes maten", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento