Comunitat Valenciana

CCOO PV adverteix que el mercat laboral és "efímer" amb la "precarietat" instal·lada en la contractació

  • El sindicat CCOO PV ha advertit este dilluns, després de conéixer-se que l'atur va descendir al novembre a la Comunitat Valenciana en 2.486 persones (0,63% menys), que el mercat laboral és "efímer" i que s'ha instal·lat la "precarietat" en la contractació. El sindicat considera "insuficient" la reducció de la desocupació registrada, ja que considera que es tracta de xifres "insostenibles" per a la Comunitat Valencianes.

CCOO PV ha subratllat en un comunicat que el passat mes es van firmar 183.705 contractes, 24.464 menys que a l'octubre, dels quals 17.490 van ser indefinits, un 9,5% del total. "S'ha instal·lat la precarietat en la contractació, amb un repartiment de contractes precaris, una excessiva rotació d'entrada i eixida en el mercat laboral i, per tant, l'augment de la desigualtat social", ha apuntat la secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana María García.

Malgrat la reducció en l'atur, Ana María García ha lamentat que les dades mostren que este és un mercat laboral "efímer, que emmalalteix reforma després de reforma, on els treballadors i treballadores que aconsegueixen ocupació no van a deixar d'estar en risc de caure en la pobresa i necessitar cobrir les necessitats més bàsiques que té tot ésser humà".

Segons Ana María García, "ens preocupa una taxa de cobertura que ha tornat a reduir-se quasi en dos punts pel que fa al mes anterior, situant-se en el 45,96%. Significa que només el 46% pot accedir a algun tipus de prestació, ja siga contributiva o assistencial (185.194 persones), aguditzant-se la bretxa social".

També ha criticat que el Govern valencià ha decidit "no traure la convocatòria de formació per a treballadors i treballadores en actiu, quan des de CCOO PV hem advertit que si es pretén avançar en el canvi del model productiu, és fonamental fer-ho en el desenvolupament de la formació per a l'ocupació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento