Comunitat Valenciana

AUPA i Bioparc demanen no regalar animals com si foren objectes en Nadal

  • És especialment important cridar l'atenció sobre la responsabilitat que suposa regalar un animal de companyia, ja que no són un objecte, recorden.
  • Advoquen per potenciar l'adopció de gossos abandonats davant la proximitat de les festes nadalenques, i així donar una "segona oportunitat" als cans.
  • El diumenge passat es va celebrar l'11 desfilada en la qual van participar 40 gossos de la mà de voluntaris, així com la 5a 'Carrera en Manada'.
Desfilada AUPA/BIOARC València
Desfilada AUPA/BIOARC València
BIOPARC VALÈNCIA
Desfilada AUPA/BIOARC València

L'associació Adopta Un Perro Abandonado (AUPA) i Bioparc València han fet una crida de cara al Nadal perquè no es regalen animals com si es tractara d'objectes i proposen en el seu lloc l'adopció com a opció responsable per a els qui desitgen incorporar una mascota a la seua llar.

Precisament este diumenge es va celebrar en la plaça exterior del parc l'11a desfilada AUPA/BIOPARC per a potenciar l'adopció de gossos abandonats davant la proximitat de les festes nadalenques, en la qual cans com Paquita, Indi, Pedrito, Morado o Tofu van trobar una nova llar, ha informat el parc en un comunicat.

En esta ja clàssica desfilada, la pintora Elena Negueroles i Ata Gomis, que ja va per la segona edició de la seua novel·la 'El juego del cambio', van presentar a prop de 40 cans que van desfilar de la mà de voluntaris, entre els quals es trobaven integrants del Planter del Vila-real C.F.

Una llar per a tota la vida

Històries diverses com la de Paquita, una "ancianeta" que als seus 12 anys va patir un abandó i va ser rescatada molt espantada, tremolosa i plorant; Pedrito, un gosset "mini" de 3 anys valent, sociable i afectuós; Morado, un gos gran, actiu, obedient i un poc dominant amb alguns gossos; Tofu, de només 7 mesos i que va ser abandonat al costat dels seus germans com a deixalles, fruit d'una ventrada indesitjada o Indi, una mimosa gosseta de 13 mesos.

Segons indiquen, estos dies previs a les festes és especialment important cridar l'atenció sobre la responsabilitat que suposa regalar un animal de companyia, ja que no són un objecte, i posar l'accent en l'"opció responsable" que significa adoptar un gos i així donar-li eixa "segona oportunitat" i una llar per a tota la vida.

A la desfilada es van acostar moltes persones que van adoptar en anteriors edicions, per a compartir la seua experiència i animar a uns altres que encara no han fet el pas. Altres assistents van ser alguns dels participants de la 5a 'Carrera en Manada' de BIOPARC que es va celebrar a primera hora i va finalitzar en la mateixa plaça on va tindre lloc la desfilada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento