Comunitat Valenciana

STEPV exposa a Marzà els seues reivindicacions per a millorar les condicions del professorat i manté les mobilitzacions

  • Representants del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) s'han reunit amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic, Miguel Soler, per a exposar-los les reivindicacions del sindicat per a millorar els condicions laborals del professorat. Així mateix, l'organització ha informat que manté els mobilitzacions convocades per al pròxim dia 14 de desembre.

La reunió, explica STEPV en un comunicat, s'ha produït mesos després que el sindicat la sol·licitara i poc després del Consell Nacional en el qual s'anunciava la convocatòria de mobilitzacions per a exigir la negociació de la millora dels condicions laborals del professorat i d'un pacte d'estabilitat del professorat interí davant les "oposicions massives" anunciades.

Precisament, la trobada és va centrar en estos dos temas: les condicions laborals i el pacte d'estabilitat. Quant a la negociació de les condicions laborals, el conseller és va mostrar, segons STEPV, "d'acord amb la necessitat d'abordar esta negociació" i és va comprometre a tractar progressivament la recuperació i millora de les condicions retallades per l'anterior govern.

El sindicat va insistir en la necessitat de tractar urgentment fórmules per a la reducció dels hores lectives del professorat imposades per l'estat en 2012 i reduir-els de 20 a 18 hores en els cossos de secundària, FP i ensenyaments de règim especial i de 25 a 23 hores en infantil i primària i educació especial. Igualment, va recalcar la necessitat de continuar disminuint els ràtios, eliminar els descomptes per malaltia, reduir la burocràcia en els centres i treballar per la recuperació del poder adquisitiu retallat, entre altres temes.

Pel que fa al pacte d'estabilitat del professorat interí, STEPV va fer arribar a la Conselleria d'Educació una proposta de pacte, sobre la qual girarà la negociació. El conseller i el secretari autonòmic s'han compromès a estudiar el pacte i negociar-ho este mes de desembre en Taula Sectorial, com ja és va anunciar en la Junta de Portaveus.

Altres temes que és van tractar en la reunió van ser la llei de plurilingüisme i la "campanya de desprestigie contra el professorat i l'escola que s'ha iniciat recentment per part d'alguns partits polítics, entitats i mitjans de comunicació que aprofiten el context polític actual per a atacar el valencià a l'escola".

El sindicat va anunciar que presentarà esmenes a la llei en les Corts Valencianes per a incrementar la presència del valencià en les escoles, dotar dels recursos necessaris els centres per a l'aplicació del plurilingüisme i establir plans de formació en llengües.

Quant a la "campanya de desprestigi", Marzà va informar de les accions i intervencions que s'estaven realitzant des del seu departament, el Consell i els Corts Valencianes en la línia de desmentir estes acusacions i prestigiar el treball del docent. En eixe sentit, el sindicat va demanar al conseller campanyes institucionals de dignificació de la tasca docent i de l'escola valenciana.

Finalment, el sindicat considera necessari mantindre els mobilitzacions convocades per al proper 14 de desembre, i durant tot el procés de negociació dels assumptes abans esmentats, per a garantir que les reivindicacions del professorat siguen assumides per l'administració valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento