Comunitat Valenciana

Oltra destaca que Montón va complir "el seu deure" en el Provincial i que el Consell no es planteja el seu cessament

  • La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defès este divendres que la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, va complir amb el seu deure en denunciar davant Fiscalia que "s'havien esfumat 33 milions" en l'Hospitalari Provincial de Castelló i per açò ha assenyalat que el Govern valencià no s'ha plantejat la seua dimissió.
Hospital Provincial de Castelló
Hospital Provincial de Castelló
EUROPA PRESS
Hospital Provincial de Castelló

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així a l'arxiu de la Fiscalia de les diligències d'investigació penal que es van incoar per la denúncia interposada pel gerent d'este consorci sobre presumptes irregularitats en relació amb expedients de contractació i factures que s'havien emès sense suport o cobertura contractual en el període 2003-2015.

Sobre este tema, ha assenyalat que "quan 33 milions d'euros s'han esfumat o gestionat de manera poc clara la polèmica no la crea la consellera sinó una reiterada gestió irregular que la pròpia Fiscalia diu que és una irregularitat". Per açò, preguntada per si el Consell es plentea la seua destitució ha replicat: "doncs no".

En eixe sentit, ha recalcat que Montón "ha complit el seu deure de derivat de la llei d'enjudiciament criminal" que estableix que "qualsevol ciutadà, càrrec o funcionari que tinga coneixement d'alguna irregularitat que poguera constituir un delicte ha de posar-ho immediatament en coneixement de fiscalia". "Que és el que ha fet", ha subratllat.

Ara si la Fiscalia entén que estes irregularitats són "administratives però no penals s'haurà d'investigar eixes irregularitats administratives". Per la seua banda, ha assenyalat que l'Advocacia de la Generalitat estudiarà el que diu que la Fiscalia per a "veure com es depurar eixes irregularitats administratives".

De la mateixa manera, ha descartat que esta denúncia fóra una cortina de fum per a tapar la roïna gestió de Montón, com van apuntar alguns sindicats. "Si algun li pareix una cortina de fum la gestió irregular de 33 milions ha de fer-ho mirar perquè amb eixos diners es poden construir entre 9 i 10 centres de salut o sis col·legis", ha apuntat.

Per contra, ha destacat que des del Consell pensen que els diners públics "s'han de gestionar amb transparència i sense irregularitats". "El que s'ha fet és posar orde al desorde que hi havia i gestionar els diners amb responsabilitat i transparència", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento