Comunitat Valenciana

En confirma el milió d'euros de fiança per a Grau pel presumpte finançament irregular del PP

  • El magistrat desestima el recurs interposat contra la interlocutòria en la qual se li fixava la fiança per a assegurar possibles responsabilitats pecuniàries.
  • Es recorda a Grau que la decisió d'imposar una fiança deriva dels indicis que va poder cometre fets susceptibles de ser considerats delicte de malversació.
  • Considera que els fons presumptament detrets com a subvencions a determinades fundacions i posteriorment desviats "són fons de naturalesa pública".
Grau (dreta) al costat del seu lletrat (esquerra)
Grau (dreta) al costat del seu lletrat (esquerra)
Europa Press
Grau (dreta) al costat del seu lletrat (esquerra)

El Jutjat d'Instrucció número 18 de València ha confirmat el milió d'euros de fiança per a l'ex vicealcalde de la ciutat Alfonso Grau per la peça en la qual s'investiga un presumpte finançament irregular del PP de València.

Així consta en la resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el jutge desestima el recurs interposat per Grau contra la interlocutòria en la qual se li fixava la fiança d'un milió d'euros per a assegurar possibles responsabilitats pecuniàries.

En la nova resolució, el magistrat recorda a Grau que la decisió d'imposar una fiança deriva dels indicis que va poder cometre fets susceptibles de ser considerats delicte de malversació.

Agrega que es considera que els fons presumptament detrets com a subvencions a determinades fundacions i posteriorment desviats "són fons de naturalesa pública, atés que procedeixen de les arques municipals", amb independència d'altres consideracions quant al caràcter públic o privat de les entitats suposadament utilitzades per a malversar.

La suma d'un milió d'euros, continua el jutge, està fixada atenent a les previsions de possibles responsabilitats pecuniàries, tant civils, com penals i costes, en els termes legalment establits i a la vista dels fets exposats en un informe policial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento