Comunitat Valenciana

Puig insisteix en la reclamació d'un finançament just "des del respecte, diàleg, harmonia i concòrdia"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit este dijous en la reclamació d'un finançament just per a la Comunitat Valenciana, reivindicació que "ha de capilarizarse en el conjunt de la societat" perquè afecta a tots els àmbits i que s'exigix al Govern central "des del respecte, diàleg, harmonia i concòrdia".
Monedes, euros, bitllets, diners
Monedes, euros, bitllets, diners
EUROPA PRESS
Monedes, euros, bitllets, diners

"Exigim el que ens correspon", ha dit Puig durant la presentació del pla Fent Cooperatives, en la qual ha indicat que la seua dotació econòmica podria ser major si la Comunitat Valenciana disposara d'un major finançament, que no solament afecta els servicis públics, sinó també a l'àmbit econòmic.

Ha lamentat, així, que les empreses i cooperatives valencianes "estan jugant en inferioritat" de condicions perquè l'Executiu valencià no disposa els mateixos recursos per a recolzar-les com altres regions com Euskadi, per la qual cosa una reforma del finançament "és qüestió de tota la societat".

"No volem fer res contra ningú, simplement volem que es faça justícia. Volem conviure i articular la convivència a través del respecte, de les diferències i singularitats però també amb un element fonamental que és la igualtat entre les persones a Espanya, que ara no es dóna, el compliment de la Constitució, que ara no es dóna, i el compliment de les lleis emanades de la Constitució, que no es dóna", ha asseverat.

Puig ha recordat que "s'ha parlat molt del 155" i "cal complir la llei", però considera que també està l'article 156 de la Constitució que "diu que les comunitats hauran de tindre suficient finançament per a complir amb les seues obligacions i les seues competències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento