Comunitat Valenciana

Oltra insta Echávarri a dimitir després del seu processament: "Quan un firma un pacte, cal complir-ho"

  • La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha instat l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, a complir amb l'acordat en la refundació del pacte de govern municipal, entre Compromís i PSPV, en el qual es va fixar que si la situació judicial de l'alcalde, Gabriel Echávarri "s'agreujava" es "buscaria una altra candidatura a l'alcaldia".
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu
GVA
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu

"Quan un firma un pacte o xoca les mans, cal complir eixe pacte", ha remarcat Oltra als mitjans de comunicació, després que este dimarts la titular del Jutjat d'Instrucció número 9 d'Alacant decidira processar a Echávarri en relació a les presumptes irregularitats en el fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç, en la qual el primer edil tenia competències en el Nadal de 2016.

Ha recordat que fa poc va haver-hi una refundació del pacte de govern en el qual es va acordar que si s'agreujava la situació judicial d'Echávarri hi hauria "una altra candidatura a l'alcaldia". "Els pactes estan per a complir-se", ha remarcat per a assenyalar que "els alacantins mereixen un govern que responga les expectatives i la confiança que la gent quan va votar va posar en el canvi i en les polítiques que posen en el centre a les persones".

Per a Oltra, "quan un firma un pacte o xoca les mans, cal complir eixe pacte" i ha insistit que des de Compromís això és el que s'està sol·licitant en este moment perquè "l'ètica, el bon govern i la transparència són inherents al canvi polític".

"En este país en 2015 va haver-hi canvi polític i la gent demanava polítiques que rescataren persones, ètiques i que posaren la transparència, el bon govern i l'ètica en el centre de l'acció política enfront d'una època de corrupció que es va instal·lar de forma sistèmica i sistemàtica en totes les institucions", ha insistit.

Per tot açò, ha instat l'alcalde a complir allò que es va acordar en la refundació del pacte de govern municipal perquè "ni els alacantins i ni els valencians es mereixen eixe tipus de pràctiques", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento