Comunitat Valenciana

Moragues veu els pressupostos "insostenibles" i denuncia "engany" en la part reivindicativa

  • El delegat qualifica de "preocupant" la previsió de Vicent Soler que el dèficit se situe en l'1,7% en 2018, per damunt del 0,4% autoritzat.
  • El també ex conseller d'Hisenda critica que l'augment d'ingressos no es dedica a baixar impostos sinó a crear "una administració sobredimensionada".
  • Considera també que "no es té en compte que sempre depenen del Govern per a fer-los sostenibles i pagar als proveïdors".
Moragues en roda de premsa
Moragues en roda de premsa
EUROPA PRESS
Moragues en roda de premsa

El delegat de l'Executiu central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha qualificat d'"insostenibles" els comptes de la Generalitat per a 2018 "si no fóra pel suport del Govern", i ha alertat de "l'engany deliberat" que creu que suposa la partida reivindicativa de 1.325 milions d'euros, inclosa per tercer any per a denunciar l'infrafinançament.

"Són uns pressupostos polítics per a acontentar als seus socis de govern", ha assegurat Moragues este dijous, preguntat per la llei de pressupostos que va ser presentada fa dos dies. Se situen en un total de 19.956 milions, amb un augment del 12,6% respecte als comptes de 2017, i inclouen un any més els 1.325 milions "reivindicatius" per a acostar la Comunitat Valenciana a la mitjana d'altres comunitats.

Respecte a esta partida, el delegat ha subratllat que "és la pròpia Generalitat qui la posa i tot seguit la lleva dels plans econòmics, financers i d'ajust". "Demostra que és una argúcia, un engany deliberat que es fa de forma voluntària", ha emfatitzat, per a vaticinar que "hi haurà nivells baixos d'execució dels pressupostos, com ja està ocorrent estos anys".

El també exconseller d'Hisenda ha qualificat de "preocupant" la previsió de l'actual responsable del departament, Vicent Soler, que el dèficit se situe en l'1,7% en 2018, per damunt del 0,4% autoritzat.

Es tracta d'una cosa que "genera inestabilitat" per a Moragues, qui ha assegurat, per tant, que "els pressupostos de la Generalitat són insostenibles si no fóra pel suport del Govern" central. Uns comptes on "el que no s'explica és l'augment d'ingressos de 2.000 milions d'euros en dos anys o que les despeses financeres estan a menys de la mitat dels de 2014".

"Administració sobredimensionada"

El delegat ha criticat a més que "eixe augment d'ingressos, en comptes de dedicar-ho a baixar impostos dels valencians, la Generalitat ho ha dedicat a crear una administració sobredimensionada". Ha posat dos exemples: "El nivell d'assessors i alts càrrecs" i la situació de la nova radiotelevisió pública À Punt."Abans d'emetre, està en nivells anteriors -de l'anterior RTVV- quan estava amb la major despesa", ha dit.

Per tot açò, ha assegurat que "són uns pressupostos polítics per a acontentar els seus socis de govern -PSPV i Compromís, amb el suport de Podem-" i en els quals "no es té en compte que sempre depenen del Govern per a fer-los sostenibles i pagar als proveïdors".

Juan Carlos Moragues ha insistit en la necessitat de traslladar a la ciutadania "un missatge d'estabilitat, prudència i que en cap cas el dèficit que es pronostica genera inestabilitat i preocupació", com tampoc "va contra direcció als principis d'estabilitat pressupostària". En definitiva, "mostrar el suport del Govern a la Comunitat Valenciana i que, gràcies a això, els serveis públics bàsics es presten als valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento