Comunitat Valenciana

El Palau de Congressos de València té confirmades vint-i-set convencions

  • Aquests esdeveniments suposaran un impacte econòmic de 45 milions d'euros i 85.000 pernoctacions en la ciutat.
  • Segons la regidora Sandra Gómez, han augmentat "fins a un 46% els esdeveniments contractats de 2018 a 2022".
  • L'Ajuntament ha aprovat bonificacions per a aquelles entitats de caràcter social que desitgen fer ús d'aquest espai.

El Palau de Congressos de València té confirmats fins a hui la celebració per al futur de 27 congressos que comportaran 85.000 pernoctacions en la ciutat i suposaran un impacte econòmic de 45 milions d'euros d'impacte econòmic directe. Així mateix, este recinte ha registrat entre 2016 i 2017 un increment d'esdeveniments confirmats que ha passat de 59 a 65 amb 7.000 participants més.

Així ho ha indicat este divendres la primera tinent d'alcalde en l'Ajuntament de València i presidenta del Palau de Congressos, Sandra Gómez, en la roda de premsa en la qual ha informat del desenvolupament del Consell d'Administració del recinte, celebrat esta jornada.

La també edil de Turisme i de Desenvolupament Econòmic Sostenible ha destacat que este espai "torna a tindre números positius" i ha valorat les perspectives "molt positives" que té a "mitjà i llarg termini", al mateix temps que ha mostrat la seua "satisfacció" per açò. Ha assenyalat que han augmentat "fins a un 46% els esdeveniments contractats de 2018 a 2022" i ha precisat que "tretze d'ells són congressos que generen major repercussió econòmica".

Gómez ha agregat respecte als esdeveniments confirmats per al futur que "més de la mitat de la facturació serà internacional" perquè "aproximadament el 60% de totes les activitats confirmades són esdeveniments i reunions d'àmbit internacional". "Són dades positives, les coses van bé", ha manifestat.

D'altra banda, la responsable municipal ha ressaltat la decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de València que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, per "augmentar el valor social en la gestió" municipal i per fer-la extensiva al Palau de Congressos que el seu objectiu és "generar activitat econòmica, ocupació i riquesa per a la ciutat".

"Bonificar l'ús d'espais"

En este punt, Sandra Gómez ha subratllat també l'aposta per "la responsabilitat social corporativa" i ha anunciat que s'ha acordat "bonificar l'ús d'espais" del Palau de Congressos per part de "totes les entitats de caràcter social". La regidora ha avançat que este dissabte, "per primera vegada", el recinte cedirà "de forma gratuïta" les seues instal·lacions a l'Associació Espanyola contra el Càncer per a una activitat. "Hui hem acordat incloure en les tarifes eixes bonificacions per a donar així un carisma social" també a este espai.

Comptes per a 2018

La presidenta del Palau de Congressos ha comentat que el Consell d'Administració ha aprovat este divendres el pressupost de l'edifici per a 2018. Referent a açò, ha detallat que "la previsió del compte de resultats" contempla "uns ingressos de 4.673.000 euros; unes despeses de 4.300.000 euros, i un resultat d'explotació positiu de 387.000 euros".

Gómez ha precisat que l'Ajuntament aporta com a subvenció corrent de  336.000 euros i 741.000 euros com a subvenció de capital. Ha explicat que "el Palau de Congressos té un deute que solament no pot assumir", per la qual cosa el consistori "ajuda l'amortització del deute". "Va ser un deute que no s'hauria d'haver contret però es va contraure. L'objectiu és anar any a any reduint-lo", ha exposat.

"Augment de l'interés"

Preguntada per si la situació de Catalunya ha portat al Palau de Congressos de València a registrar més peticions d'empreses o firmes que tenien previst celebrar trobades en esta autonomia i que ara busquen un altre emplaçament, Sandra Gómez ha asseverat que "hi ha hagut un augment de l'interés".

"Existeixen candidatures d'esdeveniments que en principi anaven a Barcelona i que s'estan interessant per altres ciutats, entre elles, València", ha respost la responsable municipal. No obstant açò, ha dit que els responsables del Palau de Congressos volen ser "molt prudents amb tota la situació de Catalunya i no pensar que açò pot portar a augmentar l'activitat econòmica" de l'edifici perquè "afectarà tot el país probablement".

"Sí que és cert que algun congrés s'ha interessat per València i vindrà a veure l'espai però és necessari ser prudents amb el tema. Desitgem que les coses vagen al seu lloc", ha agregat Gómez.

Preguntada pel Mobile World Congress, que se celebra a Barcelona, i per la possibilitat que decidira canviar la seua ubicació, l'edil ha tornat a demanar "prudència". Ha dit que València podria ser una "seu perfecta" però ha insistit en la necessitat de ser prudent perquè "no sabem què va a passar". "No sabem què faran els organitzadors. Desitge que la situació de Catalunya es normalitze", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento