Comunitat Valenciana

La manifestació del 18N elevarà el "clam" de la societat valenciana per un finançament just

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Presentació mobilització del 18N Finançament Just
Presentació mobilització del 18N Finançament Just
CONVOCANTS 18N
Presentació mobilització del 18N Finançament Just

La mobilització del 18N elevarà "el clam" de la societat valenciana per un Finançament Just en un acte "absolutament democràtic, pacífic i que no és contra ningú, sinó en defensa dels interessos dels valencians i valencianes".

Així ho han assegurat en roda de premsa els convocants de la marxa, que després de diversos canvis, se celebrarà el pròxim 18 de novembre, a les 18.00 hores, i eixirà del carrer Guillem de Castro de València per a concloure en les Torres de Serrans.

Convocada pels sindicats CCOO-PV i UGT-PV, amb el suport de PSPV, Compromís i Podem, la manifestació compta ja amb prop de mig centenar d'adhesions d'entitats, associacions i organitzacions de la societat civil i de l'àmbit econòmic, i preveuen sumar més en les pròximes setmanes. I és que des de l'organització criden a la unitat "imprescindible" de tota la societat per un "finançament i inversions justes" per a la Comunitat.

Així, insten els partits del PP i Ciutadans, i a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) a sumar-se a la mobilització.

Per al secretari general d'UGT-PV, Ismael Saez, "el PP s'equivoca" al no acudir a esta manifestació: "Hauria de sumar-se a la defensa pel finançament dels valencians", ha animat, atés que és una reivindicació que es dirigeix al Parlament espanyol però "no és contra el PP ni contra el seu president", ha puntualitzat.

En el cas de la patronal dels empresaris valencians, Saez "apostaria que vindràn", ha augurat. "El lògic i el raonable és que estiguen", atés que comparteixen el manifest que motiva la mobilització, ha explicat el dirigent sindical.

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO-PV, Arturo León, ha comentat que tots ells estan "emplaçats des del primer moment" a sumar-se a la marxa i que "tenen les portes obertes". A més, ha assenyalat, es tracta d'una reivindicació "transversal" que afecta la sanitat, l'educació, les inversions, l'economia... dels valencians, "independentment que cadascun vote a qui vullga".

El sistema de finançament actual, ha explicat, "ens llastra" i "els valencians rebem menys que la mitjana de l'Estat malgrat tindre una renda per davall de la mitjana estatal", ha advertit. Així, si la Comunitat Valenciana representa l'11% de la població estatal, enguany les inversions que ha rebut inversions de l'Estat representen el 6,9%, ha precisat.

En concret, els valencians reben 260 euros menys per persona que la mitjana espanyola i gasten 160 euros menys per persona que la mitjana espanyola, ha agregat.

Per al dirigent sindical "cal fer pedagogia" per a explicar les conseqüències en la societat valenciana. Per este motiu, segons ha avançat, se'n va a emprendre una campanya informativa en xarxes socials, actes de difusió i a través de la nova web www.finançamentjust.com.

Des de Podem, el senador per València Ferran Martínez ha comentat que fins fa un temps, el problema de l'infrafinançament estava restringit a certs cercles militants, polítics i organitzacions empresarials però ara "és el moment que transcendim. És una mobilització del poble valencià".

El senador de Podem ha lamentat que "malgrat estendre la mà, no hi haja presència del PP i Cs". Ha criticat que "compartiren megàfon i pancarta amb l'extrema dreta en els últims dies" però "no estan en la mobilització dels valencians". No obstant açò, ha confiat que "tant de bo s'unisquen".

Per la seua banda, la coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha puntualitzat que "Cs no ha tancat la porta a vindre a la manifestació" i ha defès que "quanta més capacitat d'aglutinar a la major part de la societat, més difícil serà per a la resta de partits o patronals no vindre".

ELS VALENCIANS PERDEN 3.000 EUROS Al MINUT

Micó ha instat a "no deixar d'utilitzar els instruments a l'abast" per a dir al president del Govern que "no volem que hi haja canvis en el finançament i que els valencians no estiguem". "Un finançament just és que el dia a dia de tots els valencians estiga a l'altura de les circumstàncies". Malgrat representar l'11% de la població, ha apuntat Micó, la Comunitat rep el 3,5% del total de l'Estat en inversió. Un finançament just ha exemplificat, suposaria "78 escoles noves esta legislatura, duplicar els metges d'atenció primària i eliminar la llista d'espera en Dependència".

En la mateixa línia, el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha alertat que la Comunitat Valenciana "cada minut perd 3.000 euros".

L'infrafinançament, el deute històric, i el dèficit han deixat de ser un "debat d'elits" per a ser un "clam social, polític i econòmic" pel que ha cridat a estar "units en esta causa" i a realitzar una "tasca pedagògica" sobre este tema.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento