Comunitat Valenciana

L'exgerent del PP de València s'acull al seu dret a no declarar pel finançament irregular del partit

  • L'exgerent del PP provincial de València José Moscardó s'ha acollit el seu dret a no declarar davant el jutge pel presumpte finançament irregular del partit en al·legar que l'Audiència està pendent de resoldre un recurs que va interposar el seu lletrat en relació amb les pròrrogues d'este procediment.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

Moscardó estava citat este dilluns per a declarar, en qualitat d'investigat, en el Jutjat d'Instrucció número 18 de València. Al costat de Moscardó estan imputats en esta peça, derivada del cas Imelsa, en la qual s'investiga el finançament il·legal del partit en les campanyes de 2007, 2011 i 2015, l'exvicealcalde de València Alfonso Grau i la gerent del PP nacional Carmen Navarro, entre uns altres.

Moscardó, qui havia d'acudir al jutjat a les 11 hores, ha decidit no prestar declaració davant el jutge, han informat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

La imputació de Moscardó es va produir després d'un informe elaborat per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil del que es desprèn que el que fóra administrador de Laterne Vicente Sáez, ja mort, i Alfonso Grau van acordar "utilitzar l'entramat empresarial" del primer per a "aconseguir l'objectiu de sufragar de forma irregular l'adquisició de béns i servicis de tercers".

Esta operativa es duia a terme "vetlant l'origen dels fons i simulant la imputació de despesa, impedint la seua fiscalització i permetent que se superara el sostre legal de despesa, sense reflex en la comptabilitat electoral".

Les quantitats que segons la documentació aportada per la UCO s'haurien canalitzat "tant per a finançar com per a fer pagament dels servicis encarregats a terceres empreses" figuren en una relació d'esdeveniments de la campanya electoral de 2007, juntament amb els seus imports.

En l'epígraf 'Cost Total Campanya' apareixen gastos per un total de 2.538.731 euros i, a continuació, es consignen altres quantitats d'entrades de diners assignades a certes persones jurídiques que són tractades com Aportacions per un total de 2.683.750 euros. No obstant açò, el magistrat ressalta que el gasto declarat en la comptabilitat electoral pel Partit Popular en aquelles eleccions, en tota la província de València, va ascendir a la suma de 133.762 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento