Comunitat Valenciana

Guanyar demana la dimissió d'Echávarri i adverteix que de no ser així podria trencar el pacte de govern d'Alacant

  • El grup municipal de Guanyar Alacant ha assumit este dilluns la decisió de la Mesa de Coordinació de Guanyar, celebrada la nit del passat divendres, i ha sol·licitat la dimissió de l'alcalde socialista i el seu soci de govern, Gabriel Echávarri, i de dos dels seus assessors, arran de la seua citació pel presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.
Echávarri, Bellido i Pavón
Echávarri, Bellido i Pavón
EUROPA PRESS
Echávarri, Bellido i Pavón

"De no ser així, el grup municipal de Guanyar Alacant plantejarà en una assemblea extraordinària la ruptura del pacte de govern i l'abandó del govern municipal", ha advertit en un comunicat.

El grup municipal ha explicat que la decisió s'ha pres en "compliment del pacte de govern", al mateix temps que han recolzat, a més, la sol·licitud de la convocatòria "immediata" de la Mesa de seguiment del pacte de govern, que s'ha previst per a este dimarts.

Guanyar ha sostingut que en el transcurs de la reunió s'exigirà "sense possibilitat de tornada arrere" l'eixida d'Echávarri. Per açò, ha emplaçat al PSPV a fer front amb "responsabilitat" a la situació de l'alcalde en l'executiva local de la vesprada de dilluns "i a que adopte les mesures adequades que porten a la dimissió immediata de l'alcalde d'Alacant".

"De no ser així, el grup municipal de Guanyar Alacant plantejarà en una assemblea extraordinària la ruptura del pacte de govern i l'abandó del govern municipal", han explicat.

Guanyar ha manifestat que per a "superar" esta situació és "insostenible" la continuïtat de Gabriel Echávarri i ha recordat que l'eixida del primer edil es produiria "en coherència amb les decisions adoptades" pel grup municipal de Guanyar que van acabar amb l'expulsió de Nerea Belmonte. Per açò, exigeix en el conjunt del govern municipal "la mateixa determinació i el mateix compromís a l'hora de garantir comportaments ètics i exemplars en els càrrecs públics".

"Considerem que la imputació de l'alcalde per prevaricació a causa del presumpte fraccionament de contractes en l'àrea de Comerç, és un motiu suficient perquè siga apartat", ha apuntat i ha apel·lat a la "responsabilitat del PSOE mentre esta ciutat ja s'ha vist lamentablement relacionada durant molt temps amb vergonyosos assumptes judicials i este govern del canvi es va erigir per a acabar amb les ombres de sospita amb les quals el Partit Popular va embolicar la gestió d'esta ciutat".

Al seu juí, deixar l'Alcaldia en mans de Gabriel Echávarri "ha impedit que Alacant destaque com una de les ciutats del canvi". "Durant estos dos anys i mig de legislatura, l'alcalde d'Alacant, que s'ha mostrat impredictible i impulsiu amb projectes no consensuats que no han passat de ser meres ocurrències, s'ha significat pels continus atacs a les polítiques progressistes, desmarcant-se, una vegada i una altra, dels acords del pacte de govern", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento