Comunitat Valenciana

El PSPV creu que "hi ha arguments" per a que prospere el recurs de inconstitucionalitat a la llei de senadors valenciana

  • El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, considera que "hi ha arguments" per a que prospere el recurs d'inconstitucionalitat plantejat contra alguns articles de la Llei de designació de senadors territorials de la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts a l'octubre de l'any passat, que contempla la possibilitat de revocar estos representants quan incórreguen en comportaments que susciten "pèrdua de confiança" o provoquen el "desprestigi" de les seues institucions.

Així ho ha indicat després de la publicació en el BOE de l'admissió a tràmit d'este recurs d'inconstitucionalitat, promogut pel president del Govern, Mariano Rajoy. Mata ha explicat que el grup socialista va deixar clar en la votació de la proposició de llei, presentada per Podem, que recolzava la iniciativa "per imperatiu de la lleialtat del Botànic" però ha incidit que no veu clar "que es puga revocar el nomenament d'un senador".

"Veurem com resol la qüestió el TC, està be que es facen propostes innovadores, però clar, algunes tenen encaix i unes altres no", ha dit. En ser qüestionat aleshores si creu que el recurs prosperarà, ha dit: "El TC fa coses raríssimes, però en este cas jo crec que que hi ha arguments per a que el recurs prospere".

Mata ha destacat que "seria molt complicat que una majoria parlamentària, amb les condicions que fora, revocara el mandat d'un senador" i especialment pel que estableix la llei com a pèrdua de confiança. "Jo posava l'exemple de Rita Barberá. Jo mai vaig confiar en Rita Barberá, com vaig a perdre la confiança? El mateix passarà amb qualsevol altra força política", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento